ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Οι εικόνες από Δημοτικό Σχολείο που ξεσήκωσαν αντιδράσεις (Pics)

Πώς απαντά το Υπουργείο Παιδείας στις ανησυχίες των γονέων

Φωτογραφίες από το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις τελευταίες ώρες, έχουν προκαλέσει ανησυχία και ποικίλα σχόλια, καθώς απεικονίζουν ένα σημείο του κτιρίου, που έχει αποσαθρωθεί, με κομμάτια από τσιμέντο να έχουν πέσει στο πάτωμα.

Διαβάστε, επίσης: Κόντρα μεγατόνων στην παιδεία! Ατάκες φωτιά στο facebook (pics)

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μέρος του ταβανιού ενός στεγάστρου της αυλής, έχει φθαρεί, ενώ κάποια κομμάτια του βρίσκονται στο πάτωμα της αυλής. Μάλιστα, η έντρομη μητέρα, που έκανε την ανάρτηση, ανέφερε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας έχουν διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα παιδιά, ωστόσο η ίδια εξακολουθούσε να εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες:

 

«Εμείς τα ρίξαμε»

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέα Μαραγκό, ο οποίος αμέσως επιχείρησε να καθησυχάσει το κοινό και κυρίως τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαραγκός, τα συγκεκριμένα κομμάτια τσιμέντου τα έριξαν αρμόδια άτομα, κατόπιν εγκυκλίου του Υπουργείου – αποστέλλεται κάθε χρόνο στις σχολικές εφορίες. Η εν λόγω εγκύκλιος, υπογράμμισε, προνοεί τον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έλεγχο των ταβανιών, για αφαίρεση των αποσαθρωμένων κομματιών, σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία. Οπότε, κατέληξε, δεν ισχύει το ότι έχουν καταρρεύσει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και κανένας κίνδυνος, από την στιγμή που αφαιρούνται τα αποσαθρωμένα κομμάτια.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο της Σχολικής Εφορίας, με την αφαίρεση όλων των αποσαθρωμένων κομματιών, από όσα σημεία του κτιρίου κριθεί απαραίτητο, θα κάνουν γνωμάτευση οι Τεχνικές Υπηρεσίες για το πώς θα προχωρήσουν με τις εργασίες.

Καλοκαίρι, μάλλον, οι εργασίες

Όπως ανέφερε ο κ. Μαραγκός, αυτό το διάστημα θα εξεταστεί ενδελεχώς το κτίριο και θα αποφασιστεί πότε και πώς θα προχωρήσουν οι εργασίες. Εάν φανεί ότι πρόκειται για εύκολες εργασίες που είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν άμεσα. Ωστόσο, εάν διαπιστωθεί ότι προκύπτουν μεγαλύτερες ανάγκες για επιδιορθώσεις, οι εργασίες θα ξεκινήσουν όταν κλείσουν, πια τα σχολεία. Η ολοκλήρωση των εργασιών, αναμένεται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση