ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδηγοί, Προσοχή! Νέα έργα στο κέντρο της Λευκωσίας (Χάρτης)

Και ξανά οι οδηγοί καλούνται να δείξουν υπομονή

Ξεκίνησαν την Τρίτη οι εργασίες της Φάσης Α’ του έργου ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου.

Το συγκεκριμένο έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για το έργο υιοθετήθηκαν ψηλά κριτήρια βιώσιμου αστικού σχεδιασμού με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και την αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό, τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων, πεζών και ΑμεΑ και αύξηση της επισκεψιμότητας με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων και την εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου, τη δημιουργία μικρών πλατειών με δυνατότητα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων, την ενίσχυση της σκίασης με φύτευση μεγάλου αριθμού δέντρων και εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση και την υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Αισθητικά και λειτουργικά θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος, ένα εξωτερικό «εμπορικό κέντρο». Το Έργο συμπληρώνει και επιταχύνει την επίτευξη του οφέλους των προνοιών του Σχεδίου Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας και του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας, θέτοντας την περιοχή σε τροχιά ενισχυμένης ανάπτυξης.

Η Φάση Α’ του έργου περιλαμβάνει τις οδούς Στασικράτους, Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, Θεοφάνη Θεοδότου και Μνασιάδου (τμήμα).

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020,- Ειδικό Στόχο: Ενίσχυση της κινητικότητας κυρίως στην αστική περιοχή Λευκωσίας, - Άξονα 5: Προώθηση Βιώσιμων Μεταφορών και Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Φάση Α’ του έργου περιλαμβάνει τις οδούς Στασικράτους, Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, Θεοφάνη Θεοδότου και Μνασιάδου (τμήμα).

Οι κατασκευαστικές εργασίες αυτή την πρώτη περίοδο θα επικεντρωθούν στην οδό Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας και τμήμα της οδού Μνασιάδου από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Μακαρίου Γ΄ μέχρι και τη συμβολή της με την Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας στις οποίες δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων.

Συγκεκριμένα οι κατευθύνσεις προς και από τη λεωφόρο Μακαρίου στην οδό Μνασιάδου και η κυκλοφοριακή διακίνηση στην οδό Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας δεν θα επιτρέπεται. Στη συνέχεια και μετά την πάροδο δυο εβδομάδων θα ξεκινήσουν οι εργασίες και υπόλοιπο τμήμα της οδού Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας. Η διακίνηση στην οδό Θεοφάνη Θεοδότου θα επιτρέπεται.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην συμβολή της Μακαρίου Γ’, Αναστασίου Γ. Λεβέντη και Ευαγόρου

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συμβολή της Μακαρίου Γ’, Αναστασίου Γ. Λεβέντη και Ευαγόρου και έχουν παράλληλα τοποθετηθεί νέες σύγχρονες μονάδες φώτων τροχαίας, με καλύτερη κατανομή του χρόνου διακίνησης που συνάδει με τη νέα ρύθμιση των λωρίδων. Ταυτόχρονα, έχει ενισχυθεί η σηματοδότηση για την ασφαλέστερη διακίνηση των πεζών.

Με την εφαρμογή των πιο πάνω μέτρων έχει ήδη παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση της τροχαίας κίνησης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Αναστασίου Γ. Λεβέντη έχουν ξεκάθαρες πλέον πορείες ως ακολούθως:
• η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας έχει πορεία μόνο στα αριστερά προς τη λεωφόρο Ευαγόρου με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Στασίνου,
• η μεσαία λωρίδα έχει ευθεία πορεία με κατεύθυνση τη λεωφόρο Μακαρίου Γ’ και
• η δεξιά λωρίδα έχει δεξιά πορεία προς τη λεωφόρο Ευαγόρου με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών.

Καλούνται οι οδηγοί να επιλέγουν τη σωστή (σε σχέση με τον προορισμός τους) λωρίδα κυκλοφορίας από την οδό Ομήρου για δική τους διευκόλυνση.

Υπενθυμίζουμε ότι η στάθμευση στην οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη απαγορεύεται, ώστε να μη παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X