ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Προδρόμου ξεκαθαρίζει γιατί ήταν ο Ιβάν στην ορκωμοσία

«Ο κ. Σαββίδης βρισκόταν στην Κύπρο για δικές του υποθέσεις»

Για την παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στην τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη βουλή, τοποθετήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, σημείωσε πως «τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή. Το τι μεσολάβησε στην Θεσσαλονίκη, γίνεται κατανοητό και το ενδιαφέρον εξηγείται για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες».

«Ο κ. Σαββίδης βρισκόταν στην Κύπρο για δικές του υποθέσεις και είχε αποταθεί στο Προεδρικό εκδηλώνοντας ενδιαφέρον να παρευρεθεί στην τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου. Είχε έτσι συμπεριληφθεί, επειδή επρόκειτο για μια προσωπικότητα, του επιχειρηματικού κόσμου στην Ρωσία και πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, στον κατάλογο που θα μπορούσαν να παρακολουθούσαν την τελετή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε να γνωρίσει τον κ. Σαββίδη στο παρελθόν και πάνω σε αυτή την παράκληση συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την θέση την οποία πήρε ο κ. Σαββίδης δίπλα από το Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ο κ. Προδρόμου επισήμανε πως «δεν ήταν επιλογή ούτε στην κρίση ούτε στην γνώση του Προεδρικού. Δεν υπήρχε εκεί κάποιο πρωτόκολλο στα καθίσματα. Ήταν μια τελετή η οποία το επίσημο μέρος διεξαγόταν από τα καθίσματα εκείνα και μπροστά. Κάθισαν αξιωματούχοι σε θέσεις που διαφορετικά θα ήταν αλλού. Το θέμα είναι ότι ούτε η βουλή ούτε η ΚΔ, υποδήλωσε οτιδήποτε με την διάταξη των ανθρώπων που κάθισαν εκεί, διότι ο κ. Σαββίδης δεν είχε κάποια επίσημη ιδιότητα, ήταν απλώς ένας προσκεκλημένος ιδιώτης, μια σημαντική προσωπικότητα που παρευρέθηκε. Έτσι και αλλιώς παραβρέθηκαν και μπορούσαν να παρευρεθούν πολλοί ιδιώτες κατά επιλογή».

Τέλος για το θέμα ο κ. Προδρόμου τόνισε πως «δεν υπήρξε κανένα πολιτικό μήνυμα. Τα όσα συνέβησαν στην συνέχεια και κάνουν το θέμα ενδιαφέρον σίγουρα είναι πολύ θλιβερά και καταδικαστέα».

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X