ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ο Φαίδωνος στην αντεπίθεση

«Έχει εκδοθεί ερήμην μου δικαστική απόφαση»

Καταδικαστική απόφαση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, εκδικάστηκε με αποζημιώσεις ύψους 30 χιλιάδων ευρώ τα οποία καλείται να καταβάλει στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Κυριάκο Καϊλά.

Η εν λόγω υπόθεση αφορά δηλώσεις του Δημάρχου στα ΜΜΕ, για τις οποίες ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ, κατέφυγε δικαστικά ενάγοντας τον κ. Φαίδωνος για δυσφήμιση.

Από πλευράς του ο κ. Φαίδωνος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει σαφές ότι η απόφαση εκδικάστηκε ερήμην του.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Εχω πληροφορηθεί σήμερα από τα ΜΜΕ, ότι ως ισχυρίζονται, έχει εκδοθεί ερήμην μου δικαστική απόφαση για πληρωμή αποζημιώσεων σε υπόθεση για ισχυριζόμενη δυσφήμιση.

Το μόνο που μπορώ να ανακαλέσω τώρα στη μνήμη μου είναι ότι μου είχε επιδοθεί κλητήριον ένταλμα καταχωρημένο στο Επαρχικό Δικαστήριο Λάρνακας για ισχυριζόμενη δυσφήμιση το οποίο λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος μου και των συχνών ταξιδιών μου στο εξωτερικό, όχι από αμέλεια ή ασέβεια προς το Δικαστήριο και τον ενάγοντα αλλά εκ παραδρομής και ανθρωπίνου λάθους παρέπεσε και αναμίχθηκε με άλλα έγγραφα στο γραφείο μου ως ανακάλυψα σήμερα μετά την ανακοίνωση και δεν καταχώρησα εμφάνιση στο Δικαστήριο.

Μόλις διάβασα στα ΜΜΕ τη σχετική ανακοίνωση για έκδοση δικαστικής απόφασης εναντίον μου και βρήκα το κλητήριον αμέσως επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου και τους έδωσα οδηγίες να καταχωρήσουν άμεσα στο Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης της απόφασης γιατί δεν είχα καμία πρόθεση να μην υπερασπιστώ στην υπόθεση,η παράλειψη καταχώρησης εκ μέρους μου εμφάνισης στο Δικαστήριο με δικηγόρο οφείλεται πραγματικά σε λάθος λόγω του καθημερινού βαρυφορτωμένου προγράμματος εργασίας μου και των συχνών απουσιών μου στο εξωτερικό για εκτέλεση των καθηκόντων μου ως Δημάρχου Πάφου και του όγκου των εγγράφων που τοποθετούνται καθημερινά στο γραφείο μου μέσα στα οποία παρεισέφρυσε το κλητήριον ένταλμα.

Εχω πολύ καλή υπεράσπιση στην ισχυριζόμενη δυσφήμιση στην υπόθεση και θα αποδείξω ότι όλες οι αναφορές μου ήταν αληθείς.

Φαίδων Φαίδωνος

Δήμαρχος Πάφου»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση