ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάσσαλοι φωτισμού στην ειδική λωρίδα για τυφλούς; Η απάντηση του Δήμου Λευκωσίας

Οι φωτογραφίες που έγιναν viral

Viral έγιναν εδώ και λίγες ώρες φωτογραφίες που δείχνουν πασσάλους φωτισμού που τοποθέτησε ο Δήμος Λευκωσίας στην Πλατεία Ελευθερίας να βρίσκονται στον οδηγό όδευσης τυφλών. Όπως αντιλαμβάνεστε πολλά από τα σχόλια ήταν αρνητικά με τον Δήμο Λευκωσίας να απαντά παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό.

Τι είναι ο οδηγός όδευσης τυφλών

Η ειδική λωρίδα του δαπέδου από πλάκες διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο δρόμος της Κωστάκη Παντελίδη είναι σχεδιασμένος για κοινή χρήση πεζών και αυτοκινήτων στο ίδιο επίπεδο (shared space). Δηλαδή ο χώρος που κινούνται τα μηχανοκίνητα οχήματα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πεζοδρόμιο που κινούνται οι πεζοί.

Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από ένα συμβατικό δρόμο και πεζοδρόμιο, όπου το πεζοδρόμιο διαφέρει υψομετρικά από τον δρόμο και υπάρχει σαφής διαχωρισμός των δύο.
Στην λεωφόρο Κωστάκη Παντελίδη, η ανάγλυφη σήμανση στην ίδια γραμμή που υπάρχουν τα παγκάκια και οι στύλοι φωτισμού δεν αποτελεί πορεία όδευσης τυφλών.

Η συγκεκριμένη σήμανση έγινε για να προειδοποιεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες ότι η μετάβαση από το πεζοδρόμιο προς το δρόμο μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνους γιατί εκεί κινούνται αυτοκίνητα.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση