ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αεροπειρατής Λάρνακας: «Είχε ζητήσει να πάει στην χώρα του»

Παραδόθηκε στην αιγυπτιακή ομάδα της Ιντερπόλ στη Λευκωσία

Στο χρονικό από την σύλληψη, την εκδίκαση και την παράδοση του Αιγύπτου Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά στην Αίγυπτο για την αεροπειρατεία σκάφους της EgyptAir τον Μάρτιο του 2016, αναφέρεται ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διευκρινίζοντας ότι η παράδοση έγινε χθες μέσω της Interpol από τις Κυπριακές στις Αιγυπτιακές Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του έγινε αίτηση για έκδοση του στην Αίγυπτο, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και κατόπιν συνεννόησης με τον Γενικό Εισαγγελέα.
«Ο Αιγύπτιος αεροπειρατής κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις Κεντρικές Φυλακές, έφερε ένσταση, η οποία μετά από μακρά δικαστική διαδικασία απερρίφθηκε. Στη συνέχεια, προχώρησε σε αίτημα για έκδοση προνομιακού εντάλματος απελευθέρωσης (Habeas Corpus), το οποίο απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο».

Αφού εξάντλησε κάθε ένδικο μέσο που μπορούσε να αξιοποιηθεί στα πλαίσια των δικαστικών διαδικασιών στην Κύπρο, προστίθεται, ο Μουσταφά κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω της δικηγόρου του συνολικά τρεις φορές αναφερόμενος σε μη επαρκείς συνθήκες κράτησής του, οι οποίες απορρίφθηκαν, καθώς και για τον κίνδυνο που θα διέτρεχε εάν εκδίδετο στη χώρα του.

«Στη συνέχεια, ζήτησε ο ίδιος να μην εκπροσωπείται από την δικηγόρο του, εκφράζοντας την επιθυμία να πάει στη χώρα του». Συνεπώς, αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποσύρθηκε το αίτημά του από το ΕΔΑΔ, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στη βάση της διμερούς Σύμβασης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου για έκδοση φυγοδίκων για ποινικά αδικήματα.

Σημειώνεται ότι οι Αιγυπτιακές Αρχές διαβεβαίωσαν ότι ο Μουσταφά θα αντιμετωπίσει νομικές διαδικασίες που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X