ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νόμος για ποδηλάτες: Ψηφίστηκε τροποποιητικός νόμος και εγκρίθηκαν κανονισμοί

Ο νόμος αφορά 30 Δήμους και 354 κοινότητες

Η Ολομέλεια της Βουλής με 39 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον ψήφισε τροποποιητικό νόμο και ενέκρινε κανονισμούς για την εξώδικη ρύθμιση προστίμων ώστε να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για τη διακίνηση των ποδηλατών, που ψήφισε πρόσφατα.

Αν η Επιτροπή Μεταφορών και η Βουλή στο σύνολο της δεν επεδείκνυε αποφασιστικότητα ούτε την άλλη πενταετία δεν θα ψηφιζόταν, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και εισηγήθηκε όπως τα δύο νομοθετήματα υπερψηφιστούν και αν χρειάζεται να γίνουν τροποποιήσεις για να βελτιωθούν να γίνουν, ενώ απαντώντας στο αίτημα που τέθηκε από τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου για αναβολή, είπε πως δεν αναφέρεται σε συμφέροντα που κράτησαν για πολλά χρόνια σε εκκρεμότητα την ψήφιση του νόμου, αλλά σε πολυπλοκότητα.


Σε ισχύ η νέα νομοθεσία για τους ποδηλάτες - Ποινές και υποχρεώσεις


Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως προσπαθεί να δημιουργηθούν νομικά τμήματα στο προεδρικό για στήριξη του υπουργικού, στη γενική εισαγγελία και ισχυρό νομικό τμήμα στη Βουλή ώστε να ψηφίζονται ακόμα καλύτεροι νόμοι. Πρόσθεσε ότι κατέστησε κοινωνό της προσπάθειας του και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Εντυπωσιακές επιδείξεις τεθωρακισμένων και απονομή μαύρων μπερέ (Pics)


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών Γιώργος Προκοπίου είπε ότι ο νόμος έπρεπε να ψηφιστεί χρόνια πριν. Πρόσθεσε πως μετά από τρομαχτική πίεση που εφάρμοσε η Επιτροπή μεταφορών έφεραν κανονισμούς για να αρχίσει να λειτουργεί ο νόμος. Αν διαπιστωθούν προβλήματα βλέπουμε, συμπλήρωσε.

Εξήγησε ότι ο νόμος αφορά 30 δήμους και 354 κοινότητες που επέβαλλαν διαφορετικές ποινές για το ίδιο αδίκημα και τώρα θα ισχύει για όλη την Κύπρο το ίδιο εξώδικο πρόστιμο για το ίδιο αδίκημα.


Απάτες της «Black Friday» - Πώς να προστατευθείτε


Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου είπε ότι κόντρες και συμφέροντα δεν άφηναν το νομοσχέδιο να ψηφιστεί που ήταν απαίτηση προ δεκαετίας. Πρόσθεσε ότι στρεβλώσεις που δυνατόν να παρατηρηθούν μπορεί να διορθωθούν σε συνεργασία με την Κυβέρνηση.

Ο κ. Ευσταθίου ζήτησε αναβολή ώστε να διευκρινιστούν ασάφειες και να διορθωθούν διατάξεις όπως αυτή που διαλαμβάνει ότι πεζός που διασταυρώνει δρόμο ενώ υπάρχει διάβαση πεζών σε απόφαση 2 χιλιομέτρων είναι υπόλογος σε αδίκημα που τιμωρείται με εξώδικο πρόστιμο.


Επίθεση σε Κύπριους φοιτητές στην Πάτρα - «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα» (pics)


Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου εξήγησε πως με τον νόμο και τους κανονισμούς που τέθηκαν προς ψήφιση, απλά στον πίνακα με τα εξώδικα που υπάρχει στην ισχύουσα νομοθεσία άλλαξαν οι αριθμοί οι οποίοι θα ισχύουν μόνο για τα ποδήλατα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X