ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Νηπιαγωγείο» οι Κεντρικές Φυλακές

Σοβαρές οι καταγγελίες δεσμοφύλακα για την κατάσταση που επικρατεί

Οι Κεντρικές Φυλακές «ίσως είναι η μεγαλύτερη αγορά ναρκωτικών στην Κύπρο», δήλωσε δεσμοφύλακας στο TV One, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Χαρακτήρισε, επίσης, τις φυλακές ως «νηπιαγωγείο», ενώ τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζεται, μέσω των αξιολογήσεων για το επίπεδο ασφάλειας του ιδρύματος.

Με αφορμή το βίντεο με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του αστυφύλακα, που βγήκε πρόσφατα στην δημοσιότητα, ο δεσμοφύλακας είπε ότι τα περιστατικά βίας είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ στις βραδινές βάρδιες, ένα άτομο μπορεί να φυλάει μέχρι και πενήντα φυλακισμένους. Γι' αυτό και το επάγγελμα, αυτήν τη στιγμή, θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο στην Κύπρο.

Παρ' όλ' αυτά, ο δεσμοφύλακας αναγνώρισε την προσπάθεια του Τμήματος Φυλακών για την βελτίωση της κατάστασης, με τακτικές συναντήσεις με το προσωπικό, ωστόσο δεν γίνεται σχεδόν τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή. Η Διεύθυνση, πρόσθεσε, καταβάλλει τις προσπάθειές της, αλλά οφείλει να ακούει και τις απόψεις των δεσμοφυλάκων.

Τέλος, ο δεσμοφύλακας κατήγγειλε «τρύπες» που καθιστούν την διακίνηση ναρκωτικών πολύ εύκολη, καθώς και πρόβλημα στο σύστημα παρακολούθησης του Ιδρύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X