ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Nicosia Mall – Ο λόγος που ψάχνει αγοραστές

Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να βρεθεί επενδυτής

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» και της Μαρίας Ηρακλέους η οικονομική ένεση των 35 εκατ. που έδωσε η Τράπεζα Κύπρου για την αποπεράτωση του Mall του Αθηαινίτη όπως ονομαζόταν τον Οκτώβριο του 2017 το Nicosia Mall ήταν αρκετή για να δώσει διέξοδο στο έργο και στην ανεπαρκή χρηματοδότηση στην οποία είχε σκαλώσει.

Ένα χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2018, η επίσημη πρεμιέρα του νέου εμπορικού κέντρου ήταν γεγονός. Από τον Ιανουάριο κιόλας, δύο μήνες μετά δηλαδή, η Τράπεζα, η οποία κατέχει το 64% του μετοχικού κεφαλαίου του Nicosia Mall μέσω της NCMH Mall Holdings Ltd άρχισε να την αναζήτηση επενδυτών. Κάτι το οποίο είχε καταστήσει σαφές από την αρχή ότι ήταν στα πλάνα της μετά την ολοκλήρωση του έργου και μετά τη διαβεβαίωση ότι η λειτουργία της νέας επιχείρησης θα ήταν επιτυχής. Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν τα στοιχεία επισκεψιμότητας του Mall, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Σημειώνεται ότι η εξεύρεση αγοραστών αφορά το μερίδιο της Τράπεζας Κύπρου, ενώ ο όμιλος Αθηαινίτη αναμένεται να συνεχίσει να κατέχει το 36%. Μέχρι το καλοκαίρι Η αναζήτηση επενδυτών από πλευράς Τράπεζας Κύπρου δεν έχει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα και οι επαφές της Τράπεζας συνεχίζονται. Πηγή αναφέρει ωστόσο στην «Καθημερινή» ότι υπάρχει αισιοδοξία, ενώ στόχος της Τράπεζας είναι μέχρι το καλοκαίρι να βρεθεί ο επενδυτής και να κλείσει η συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος ανέγερσης του mall αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

RIO CINEMAS και JYSK

Στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του Nicosia Mall στεγάζονται 150 καταστήματα εκ των οποίων τα 34 είναι καταστήματα μόδας, διεθνών αλυσίδων, τέσσερα εστιατόρια, δέκα ταχυφαγεία, καταστήματα τεχνολογίας, καλλυντικών, αξεσουάρ και καταστήματα αθλητικών ειδών και φυσικά η υπεραγορά Αθηαινίτη.

Στον χώρο δραστηριοποιείται από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του εμπορικού κέντρου, κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου και υπηρεσίες, όπως το Gap Akis Express και το Time Consept. Σε δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι προστεθεί στο δυναμικό του εμπορικού κέντρου, και ο κινηματογράφος RIO CINEMAS, ο οποίος χωροθετείται στον πρώτο όροφο του κτηρίου, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Νοέμβριο. Στο μεταξύ σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από τη διεύθυνση του Mall, περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει το JYSK, το πρώτο κατάστημα DIY το οποίο θα λειτουργήσει στους χώρους του. Πρόκειται για διεθνή αλυσίδα λιανικής, από τη Δανία.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται από το 1979 και σήμερα έχει επεκταθεί με περισσότερα από 2.700 καταστήματα σε 51 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει ετήσιο τζίρο 3,58 δισ. ευρώ. Πέραν των δύο ήδη γνωστών νέων αφίξεων, δεν αναμένεται να προστεθούν νέα καταστήματα στο δυναμικό του Nicosia Mall τουλάχιστον το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση