ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέοι διορισμοί στα ΔΣ των Ημικρατικών - Η ονοματολογία

Το ΔΗΚΟ έθεσε βέτο για ΔΗΠΑ

Η ώρα της αλήθειας, για τα νέα Διοικητικά Συμβούλια στους ημικρατικούς έφθασε μιας και οι λίστες με τα πρόσωπα έχουν κλειδώσει, όπως λένε έγκυρες πληροφορίες της «Κ». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την Πέμπτη το πρωί μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα ονόματα όσων διορίζονται στα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών. Όπως λένε οι πληροφορίες της «Κ», σχεδόν στο σύνολο των ημικρατικών οργανισμών η κυβέρνηση κινήθηκε στη λογική ανανέωσης της θητείας των προσώπων που έχουν διορισθεί, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το χρονικό όριο που έχει τεθεί και είναι οι 60 μήνες. Οι πλείστες αλλαγές στα ΔΣ αφορούν υποχρεωτικές αποχωρήσεις ένεκα χρονικού ορίου ή παραιτήσεις. Στη συνεδρία του κυβερνητικού σώματος την Πέμπτη, οι Υπουργοί στην δικαιοδοσία των οποίων είναι οι ημικρατικοί οργανισμοί, θα προτείνουν τα νέα Συμβούλια τα οποία θα εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι νέοι διορισμοί

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ», σε έξι τουλάχιστον ημικρατικούς οργανισμούς θα τοποθετηθούν νέα πρόσωπα, στη θέση του προέδρου των ΔΣ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, της τελευταίας στιγμής, πόστο προέδρου αναλαμβάνουν:

-ΑΗΚ: Έµιλυ Γιολίτη δικηγόρος στο επάγγελμα. Απερχόμενος ο Ανδρέας Μαραγκός.
-ΡΙΚ: Ανδρέας Φράγκος δικηγόρος. Απερχόμενος ο Θανάσης Τσώκος
-ΚΟΑ: Ανδρέας Μιχαηλίδης. Απερχόμενος ο Κλεάνθης Γεωργιάδης
-ΘΟΚ: Αντιγόνη Αθιαινίτη. Απερχόμενος ο Γιάννης Τουμαζής
-Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης: Στέλλα Καμμίτση (αντιπρόεδρος στο νυν ΔΣ). Απερχόμενος ο Σταύρος Αγρότης.
-Πολεοδομικό Συμβούλιο: Ανδρέας Σαββίδης (αντιπρόεδρος νυν ΔΣ). Απερχόμενος Παύλος Φιλίππου.

Παραμένουν

Στη θέση τους παραμένουν για δεύτερη θητεία αρκετοί επικεφαλής αλλά και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει 60 μήνες συνεχόμενης ή διακεκομμένης θητείας. Σε αυτή την κατηγορίας εμπίπτουν μεταξύ άλλων:

-Η πρόεδρος του ΔΣ της Cyta, Ρένα Ρουβιθά-Πάνου.
-Ο πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Πέτρος Κρασσάς.
Σε ό,τι αφορά τη Cyta εκτός ΔΣ θα βρεθεί ο αντιπρόεδρος του, Μιχάλης Μουσιούτας ο οποίος υπέβαλε ήδη παραίτηση.

Βέτο ΔΗ.ΚΟ για ΔΗ.ΠΑ

Ο διορισμός Συμβουλίων στους ημικρατικούς συνοδεύεται από την επιστροφή του ΔΗΚΟ στα ΔΣ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «Κ», η διαδικασία επιλογής των νέων προσώπων συνοδεύτηκε από έντονο παρασκήνιο, κυρίως από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος. Πέραν από την απαίτηση του κόμματος για συμμετοχή δυο και όχι ενός, προσώπων στα ΔΣ, το ΔΗΚΟ έδειξε έντονη ενόχληση για την παρουσία προσώπων που προέρχονται από την Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ). Από το ΔΗΚΟ μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ αφήνοντας να διαρρεύσει πως η συμπερίληψη τους, στις λίστες αποτελούσε «αιτία πολέμου». Ωστόσο άλλες πηγές με γνώση των όσων διημείφθησαν μας έλεγαν, πως ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος έθεσε το εν λόγω θέμα, υπό μορφή απαίτησης χωρίς να γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο κ. Παπαδόπουλος εκτός των άλλων ζήτησε όπως η εκπροσώπηση του κόμματός του, στους ημικρατικούς να κυμαίνεται στα εκλογικά ποσοστά του ΔΗΚΟ κάτι που επίσης δεν έγινε αποδεκτό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το όλο ζήτημα έκλεισε με την παραχώρηση δυο επιπλέον θέσεων σε ΔΣ η μια ενδεχομένως να είναι στο ΔΣ της Cyta, λένε πληροφορίες εντός του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Απόστολου Τομαρά

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X