ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο κόμμα ετοιμάζεται στην Κύπρο (pics, vid)

Ευχάριστα νέα για τους κυνηγούς

Δημήτρης Λουκά

Την Τετάρτη 21/3 πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκύπρια συγκέντρωση στο Θέατρο Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό. Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση προς τους λάτρεις του κυνηγιού για το Πολιτικό Κίνημα που πρόκειται να δημιουργηθεί με όνομα «Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών».

Η ιστοσελίδα του 24news σε επικοινωνία που είχε με το συντονιστή του Κινήματος, Νικόλα Προδρόμου ενημερώθηκε για τους στόχους του Πολιτικού κινήματος, το πότε θα γίνει η επίσημη κατάθεση για τη δημιουργία του αλλά και τα παράπονα που έχουν ενάντια στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

Χαρακτηριστικά, ο Νικόλας Προδρόμου ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος του κινήματος είναι η διάσωση του κυνηγιού προσθέτοντας πως, έτσι, οι κυνηγοί θα αποκτήσουν κάποια πράγματα που τους αφαιρέθηκαν. Μερικοί άλλοι στόχοι του κινήματος είναι ο εμπλουτισμός και βελτίωση των βιοτόπων, η αύξηση του θηράματος, η διαφάνεια σε θέματα διαχείρισης χρημάτων για το κυνήγι, η προστασία του θηράματος καθώς επίσης και η ανατροπή της αρνητικής εικόνας του κυνηγιού στην Κύπρο και η επαναφορά του στα επιθυμητά επίπεδα για όλους.

Επίσης, ο συντονιστής του Κινήματος έριξε τα πυρά του κατά της Υπηρεσίας Θήρας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως η Υπηρεσία Θήρας έχει ζητήσει 30 ευρώ από τους κυνηγούς, για να διαθέσουν περισσότερες περιοχές για την εκπαίδευση των σκύλων. Αντ’ αυτού σύμφωνα με τον Προδρόμου, η Υπηρεσία Θήρας έχει περιορίσει τους χώρους για την εκπαίδευση των σκύλων, με αποτέλεσμα τη μαζική δηλητηρίαση των σκύλων σε κάποιες περιοχές.

Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα είμαστε οι πραγματικοί προστάτες της χλωρίδας και της πανίδας».

Το καταστατικό είναι έτοιμο και η επίσημη κατάθεσή του θα γίνει λίγο πριν το Πάσχα με 300 μέλη από όλες τις Επαρχίες του νησιού να είναι έτοιμα να υπογράψουν. Στόχος του Κινήματος είναι να μπει στη Βουλή, αφού όπως μας δήλωσε ο συντονιστής του κινήματος δεν υπάρχει κάποιος για να υπερασπιστεί τα νομοσχέδια που φθάνουν στη Βουλή σχετικά με το θέμα του κυνηγιού.

Ο Νικόλας Προδρόμου μας ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις σε όλες τις επαρχίες για να ενημερωθούν όλοι οι κυνηγοί σχετικά με το νέο αυτό πολιτικό κίνημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X