ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο είδος φιδιού στην Κύπρο; (Pics)

Οι πρώτες φωτογραφίες του ερπετού και το παρασκήνιο

Ένα νέο είδος φιδιού πιστεύει ότι ανακάλυψε ο Hans-Jorg Wiedl, ειδικός στα ερπετά και εκ των συγγραφέων του βιβλίου «Αμφίβια και Ερπετά της Κύπρου.». Μάλιστα, ο Hans υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα νέο είδος, μή καταγεγραμμένο στην Κύπρο, προκαλώντας το ενδιαφέρον του λειτουργού του Τμήματος Δασών, Χάρη Νικολάου, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι του Hans, για να δει το φίδι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ο κ. Νικολάου ζήτησε από τον συγγραφέα να λάβει δείγμα DNA από το ερπετό, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για νέο είδος, ωστόσο ο τελευταίος δεν του το επέτρεψε, παρά τον άφησε μόνο να το φωτογραφίσει τρεις φορές.

Ο Hans, με τη σειρά του, ζήτησε οικονομική βοήθεια για να συνεχίσει την αναζήτηση για περισσότερα σπάνια είδη, αλλά δεν την έλαβε. Γι' αυτόν τον λόγο, εξέφρασε παράπονα για μή στηριξή του από την Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο είδος του φιδιού, ζει στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ το δείγμα DNA θα βοηθούσε στην σύγκρισή του με αυτά.

Χαρακτηριστικά του είδους

Η ονομασία του συγκεκριμένου είδους, είναι black-headed dwarf snake ή Black-headed ground snake, ενώ η επιστημονική του ονομασία είναι Rhynchocalamus barani η αλλιώς Rhynchocalamus melanocephalus. Μάλιστα, δεν είναι δηλητηριώδες και ανήκει στην οικογένεια Colubridae, όπως και το «θερκό».

Το φίδι αυτό ανήκει στα προστατευόμενα είδη και τα ενήλικα δεν ξεπερνούν τους 30 πόντους. Το κεφάλι του είναι γκρίζο προς μπεζ και το κεφάλι του μαύρο.

Συναντάται στην Συρία, Τουρκία, Ισραήλ, Ιορδανία, Αίγυπτο, Ιράν, Ιράκ, Σαουδική Αραβία, Καύκασο και Αρμενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X