ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα πρόταση στην Κυβέρνηση από τους Εκπαιδευτικούς - Η ανακοίνωση (Pic)

Συνέρχονται ξανά την Τετάρτη οι Οργανώσεις

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η κοινή συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων. Η εν λόγω συνεδρία πραγματοποιήθηκε την παραμονή της νέας σχολικής χρονιάς για να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι όσο αφορά την κρίση που ξέσπασε στην παιδεία. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, θα υποβάλουν θέσεις προς την Κυβέρνηση και θα συνέλθουν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου εκ νέου, για να αξιολογήσουν τις απαντήσεις που θα λάβουν, και εν συνεχεία θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε, επίσης: «Πόρτα» στον Χαμπιαούρη από τα σχολεία ζητά ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Οι ηγέτες των εκπαιδευτικών συνδικαλιστών, δεν θέλησαν να παραχωρήσουν δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στην σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η πλήρης ταύτιση απόψεων των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων και διασφαλίστηκε η ενότητα και η κοινή συμπόρευση.

Αυτούσια η κοινή ανακοίνωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων: 

«Πλήρης ταύτιση απόψεων, ενότητα και συμπόρευση το αποτέλεσμα της κοινής συνεδρίας των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων

Συνήλθαν την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, οι Γραμματείες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ προκειμένου να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματά τους.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η πλήρης ταύτιση απόψεων και διασφαλίστηκε η ενότητα και η κοινή συμπόρευση, προκειμένου να επιτευχθούν τόσο οι βραχυπρόθεσμοι, όσο και οι μακροπρόθεσμοι σκοποί των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, σε σχέση με την εντεινόμενη κρίση στην Εκπαίδευση, αλλά και με την απαίτηση του εκπαιδευτικού κόσμου για ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου προς όφελος, πρωτίστως, των παιδιών.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αποφάσισαν να υποβάλουν τις θέσεις τους προς την Κυβέρνηση. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανώσεων θα συνέλθουν την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 5μ.μ. προκειμένου να αξιολογήσουν τις απαντήσεις που θα έχουν ενώπιον τους και για λήψη τελικών αποφάσεων.»

Επίσης όπως φαίνεται οι συνδικαλιστές στο παρών στάδιο δεν θα εφαρμόσουν κάποια επιπλέον απεργιακά μέτρα, αλλά θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ τα αρχικά μέτρα που αποφάσισαν από κοινού στα τέλη Αυγούστου. Αυτό βέβαια θα διαφανεί και στο τι θα εμπεριέχει η κοινή ανακοίνωση που θα εκδώσουν ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Υπενθυμίζεται πως και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις αποφάσισαν να αποσύρουν τα μέτρα που αφορούσαν την διανομή βιβλίων και την κατανομή μαθητών σε τάξεις, έτσι τα σχολεία αύριο θα υποδεχθούν κανονικά τους μαθητές.

Διαβάστε, επίσης: «Καρφιά» Οδυσσέα: «Το λίπος είναι απίστευτο» στην Παιδεία (Εικόνες)

Δείτε εδώ τα αρχικά μέτρα που αποφάσισαν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Να σημειωθεί πως κατά πολλούς νομικούς τα μέτρα που εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως «λευκή απεργία».

Τι είναι «λευκή απεργία»

Σύμφωνα με την εργατική νομολογία μια απεργία μπορεί να θεωρηθεί ως «λευκή», όταν οι εργαζόμενοι δεν απέχουν από την εργασία τους, αλλά παρέχουν εργασία μειωμένης ποσότητας, δηλαδή με μικρότερη από τη συνηθισμένη αποδοτικότητα (π.χ. επιβράδυνση ρυθμού παραγωγής, σχολαστική τήρηση των κανονισμών και τυπικών διατυπώσεων της εργασίας και η επίδειξη υπερβολικού - φαινομενικά – ζήλου). Σημειώνεται πως η μείωση της ποιότητας της εργασίας δεν αποτελεί λευκή απεργία.

Διαβάστε, επίσης: Το μήνυμα Χαμπιαούρη προς εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ήδη νομικοί κύκλοι θέτουν ζήτημα ότι η λευκή απεργία αποτελεί παρανομία. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ΚΕΒΕ μέσω ανακοίνωσής της σημείωσε ότι τα νέα μέτρα «ενδεχομένως να παραβιάζουν και τα σχέδια υπηρεσίας με βάση τα οποία έγιναν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για λήψη νέων απεργιακών μέτρων, αυξάνει το χάσμα και οδηγεί σε επιπρόσθετα προβλήματα, τα οποία σίγουρα θα επιφέρουν δυσάρεστες συνέπειες στην εκπαίδευση».

Πηγή: Η Καθημερινή / του Νικόλα Πέτρου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X