ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Μοναγρούλλι (Χάρτης)

Διερευνώνται τα αίτια

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 16:30 η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι βόρεια της κοινότητας Μοναγρούλι, στην Επαρχία Λεμεσού και η οποία κατέκαυσε 15 εκτάρια άγριας βλάστησης, πεύκων, χαρουπόδεντρων και ελαιόδεντρων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, η φωτιά είχε εξαπλωθεί λόγω των δυνατών ανέμων και απειλήθηκε χοιροστάσιο, καθώς και διάσπαρτες κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή, ωστόσο η μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς εργάστηκαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επτά του Τμήματος Δασών, αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων του Ταμείου Θήρας, εκσκαφείς της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και εθελοντικές ομάδες κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής.

Ρίψεις νερού έκαναν πέντε πτητικά μέσα, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, το ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα δυο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος συντονίζει το έργο για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, συμπλήρωσε ο κ.Κεττής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση