ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Nέα κόντρα: Επιτήρηση στον έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή επιβάλλει ο Χάρης

Εγκύκλιος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και αντίδραση Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Με συνοδεία λειτουργών του Υπουργείο Οικονομικών θα διεξάγεται πλέον ο έλεγχος από τον Γενικό Ελεγκτή στο Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, στους λειτουργούς του Υπουργείου, με την οποία τους καλεί να ενημερώνουν τη διεύθυνση για το τί ελέγχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι με βάση τις θεμελιώδεις αρχές, οι Ελεγκτικές Αρχές πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία και άρα κανένα περιορισμό, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο Γενικός Ελεγκτής να τίθεται υπό επιτήρηση κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Χαρακτήρισε επίσης αδιανόητο να πιστεύουν κάποιοι ότι οι λειτουργοί του όποιου υπουργείου πρέπει να είναι δίπλα στο λειτουργό της ελεγκτικής υπηρεσίας στη διάρκεια του ελέγχου.

Το εν λόγω θέμα έχει τεθεί ήδη ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ ο Ελεγκτής έχει απαντήσει με επιστολή στον Γενικό Διευθυντή, χαρακτηρίζοντας τη νέα διαδικασία παράνομη και απαράδεκτη.

Έκπληξη για τις αντιδράσεις του Γεν. Ελεγκτή εκφράζει ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ

Έκπληξη εκφράζει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης για τις αντιδράσεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας σε σχέση με το θέμα της παρακολούθησης του λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που προσέρχονται για ελέγχους στο ΥΠΟΙΚ.

«Η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με εσωτερική εγκύκλιο που έχω εκδώσει προκαλεί έκπληξη, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της όσο και σε σχέση με τον τόνο και το ύφος της», αναφέρει ο κ. Πατσαλίδης σε γραπτή του δήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη, με την εγκύκλιο προς το προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών «καθιερώνεται μια διαδικασία που στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό, την παρακολούθηση και τη διευκόλυνση του ελέγχου από την Ελεγκτική Υπηρεσία».

«Εάν ο Γενικός Ελεγκτής είχε κάποια παρατήρηση σε σχέση με την ακολουθούμενη διαδικασία θα μπορούσε να την υποδείξει, χωρίς να προβαίνει σε απαράδεκτες αναφορές και υπονοούμενα περί απόκρυψης στοιχείων. Η μακρά μου υπηρεσία σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτές τις απαράδεκτες αναφορές», καταλήγει ο κ. Πατσαλίδης

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση