ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ: Μην λέτε «ευχαριστώ» στην Aegean (Pics)

Η γνωστή παγίδα του «τσουβαλιάσματος» ανυποψίαστων

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει τις τελευταίες μέρες, η νέα διαδικτυακή απάτη, η οποία υπόσχεται ότι μοιράζει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean, σε χρήστες του διαδικτύου, που συμμετέχουν σε μια διαδικασία απάντησης τριών ερωτήσεων, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Στην πρώτη σελίδα, ο χρήστης ερωτάται εάν έχει ταξιδέψει ξανά με την Aegean, στην δεύτερη σελίδα ερωτάται γιατί προτιμά την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία και στην Τρίτη σελίδα, εάν είναι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Αφού απαντήσει στις αυτές ερωτήσεις, παρουσιάζεται στον χρήστη η σελίδα η οποία τον συγχαίρει για την συμμετοχή του, ανακοινώνοντάς του ότι έχει επιλεγεί για να είναι ένας από τους τυχερούς που θα κερδίσουν δύο αεροπορικά εισιτήρια. Παράλληλα, του ζητείται να κάνει κοινοποίηση του εν λόγω link στο προφίλ του στο facebook, γράφοντας και την πασίγνωστη, πια, φράση «Ευχαριστώ Aegean».

«Τσουβαλιάζουν» ανυποψίαστους

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον ειδικό σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου, Ντίνο Παστό, ο οποίος μας ανέφερε ότι είναι η γνωστή τακτική, μέσω της οποίας μαζεύουν τους ανυποψίαστους και ευκολόπιστους χρήστες του διαδικτύου και τους τοποθετούν σε συγκεκριμένες λίστες αποστολής SMS και διαδικτυακές ομάδες. Τα άτομα αυτά, ουσιαστικά, δηλώνουν συμμετοχή σε έναν ψεύτικο διαγωνισμό, και πληρώνουν το ποσό των 6 ευρώ ανά εβδομάδα.

Τα μέλη αυτών των ομάδων, μπορεί να αποτελέσουν στο μέλλον τους στόχους διαφόρων επιθέσεων, ή απλώς τα μέσα με τα οποία θα προωθηθούν διάφορες διαφημίσεις.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Παστός, ο ίδιος επικοινώνησε με την εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες SMS, εκ μέρους της οποίας του είπαν ότι, μόλις υπάρξει καταγγελία ενώπιόν τους, εκείνοι διαγράφουν την τελευταία σελίδα, η οποία, ωστόσο, ίσως να είναι και πραγματική.

Τέλος, μας ανέφερε, δεν αποκλείεται να υπάρχει ένας πραγματικός διαγωνισμός της Aegean, ο οποίος να «μασκαρεύεται», ανακοινώνοντας σε όλους ότι κερδίζουν, προκειμένου να τους παρασύρει στο να καταχωρήσουν διάφορα προσωπικά στοιχεία τους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X