ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Nαός στην Κύπρο πρωτοπορεί: Θεία Λειτουργία και στη νοηματική γλώσσα

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, οι κωφοί θα έχουν πλέον την δυνατήτητα να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία, καθώς αυτή θα ερμηνεύεται από θεολόγο στη νοηματική γλώσσα.

Η Θεία Λειτουργία η οποία θα τελεστεί στις 19 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου στην Πάνω Λακατάμια, είναι και η πρώτη που θα παρέχει τη δυνατότητα στους κωφούς συμπολίτες μας να την παρακολουθήσουν καθώς και να την κατανοήσουν, μιας και στο παρελθόν αυτό δεν ήταν κατορθωτό.

Μιλώντας στο 24news, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαίας, εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός, ενώ τόνισε πως εδώ και χρόνια έψαχνε τρόπο ούτως ώστε να γίνει αυτό κατορθωτό, καθώς δεν υπήρχε στην Κύπρο άτομο το οποίο θα μπορούσε να αποδώσει στη νοηματική γλώσσα τα εκκλησιαστικά κείμενα.

Όπως μας ανέφερε, θεολόγος από την Ελλάδα θα έρχεται στην Κύπρο για 1-2 Κυριακές το μήνα, σε αρχικό στάδιο, με έξοδα της Μητρόπολης και θα ερμηνεύει στη νοηματική τη Θεία Λειτουργία.

Αυτός, όπως είπε, είναι ένας τρόπος προσέλκυσης των κωφών συμπολιτών μας στην Εκκλησία.

Η θεία Λειτουργία στη νοηματική, θα τελείται στο παρόν στάδιο μόνο στον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου, ωστόσο πρόθεση του Μητροπολίτη Ταμασού είναι να εφαρμοστεί η πρωτοβουλία και σε άλλους ναούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X