ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Να μην υπάρχουν άλλα θανατηφόρα δυστυχήματα

Ποια η έκκληση της Αστυνομίας

Η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μαζί με την αμελή και απρόσεκτη οδήγηση, αποτελούν τις τρεις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, που συνέβησαν στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Το ποσοστό των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων που είχαν ως κύρια αιτία πρόκλησης τους μία από τις πιο πάνω αιτίες, ανέρχεται στο 62.02%. Πιο συγκεκριμένα, από τα 243 θύματα θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, που συνέβησαν από το 2012, μέχρι το 2016, 150 χάθηκαν σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν λόγω υπερβολικής ταχύτητας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή απρόσεκτης οδήγησης.

Λέγεται αρκετά συχνά, ότι στον τόπο μας πάσχουμε από έλλειψη της ορθής κουλτούρας, σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια και ότι αυτή η έλλειψη αποτελεί την κυριότερη αιτία πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων. Αυτή η άποψη, δυστυχώς επιβεβαιώνεται αρκετές φορές μέσα από τα ευρήματα της διερεύνησης του κάθε δυστυχήματος. Το τελευταίο 24ωρο οδηγοί ενεπλάκησαν σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις και εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Για μία ακόμα φορά η Αστυνομία Κύπρου, απευθύνει έκκληση σε όλους τους οδηγούς, να τηρούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και απειλούν τόσο τους ίδιους όσο και τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων. Ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι κρίμα να θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X