ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστήριο τα αίτια της πυρκαγιάς στο Δικαστήριο

Δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη κακόβουλης ενέργειας

Άγνωστα εξακολουθούν να παραμένουν τα ακριβή αίτια, που προκάλεσαν την πυρκαγιά και την έκρηξη στο κτήριο 4 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας πριν από δέκα περίπου ημέρες προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση αλλά και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του δικαστηρίου.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν είχαν εντοπιστεί εμφανή ίχνη κακόβουλης ενέργειας, ενώ φως στα ακριβή αίτια αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων του Κρατικού Χημείου επί των τεκμηρίων που παρελήφθησαν από τη σκηνή.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία θα καταδείξουν την ύπαρξη ή μη εύφλεκτης ή εκρηκτική ύλης στη σκηνή βρίσκονται από χθες στα χέρια της Αστυνομίας η οποία δεν προέβη μέχρι στιγμής σε καμία ανακοίνωση ή δήλωση επί αυτού του ζητήματος.

Την ίδια ώρα οι επιδιορθωτικές εργασίες συνεχίζονται κανονικά, ενώ χθες παραδόθηκε το ισόγειο του κτηρίου 4 και άρχισε η εκδίκαση υποθέσεων στις υφιστάμενες αίθουσες παρά το θόρυβο που αναπόφευκτα δημιουργείται από την εκτέλεση των εργασιών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή από το χώρο του δικαστηρίου, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου που περιλαμβάνει τον 3ο όροφο και μέρος του 2ου ορόφου που υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές.
Να σημειωθεί ότι κάποιες υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον των δύο Μόνιμων Κακουργιοδικείων Λευκωσίας εκδικάζονται σε αίθουσα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή εκδίκαση μιας υπόθεσης ναρκωτικών από το Κακουργιοδικείο έγινε λόγος για τεκμήρια που καταστράφηκαν από τη πυρκαγιά στο κτήριο 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση