ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστήριο με τον θάνατο βρεφών στην Βρετανία

Ύποπτη φαρμακευτική εταιρεία

Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις για επτά αδικήματα είναι η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ITH Pharma, στην οποία αποδίδεται ο θάνατος τουλάχιστον ενός βρέφους στο οποίο χορηγήθηκε μολυσμένη θρεπτική ουσία για νεογνά που έχουν γεννηθεί πρόωρα.

Η εταιρεία, από το βορειοδυτικό Λονδίνο, τελούσε υπό έρευνα από τη Μητροπολιτική Αστυνομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετά από το θάνατο ενός νεογνού που είχε γεννηθεί μετά από κύηση επτά μηνών σε νοσοκομείο του κεντρικού Λονδίνου την 1η Ιουνίου 2014.


Κατεχόμενα: Άγρια απόπειρα φόνου από 17χρονη


Εντός δέκα ημερών, στο ίδιο νοσοκομείο, το St Thomas, ακόμα ένα βρέφος που είχε γεννηθεί πρόωρα πέθανε, όπως και ένα τρίτο βρέφος λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο του Κέμπριτζ.

Συνολικά 23 βρέφη που είχαν γεννηθεί πρόωρα σε εννέα νοσοκομεία της Βρετανίας μολύνθηκαν από τη θρεπτική ουσία TPN που χορηγούσε η ITH Pharma από το 2009 και μετά. Τα υπόλοιπα 20 νεογνά σώθηκαν με αγωγές αντιβιοτικών.


Αθλητικογράφος μίκρυνε το στήθος της για να την κοιτάνε στα μάτια (pics)


Η αστυνομική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για το θάνατο τουλάχιστον του πρώτου βρέφους υπάρχει ευθύνη της εταιρείας.

Οι βασικές κατηγορίες κατά της εταιρείας αφορούν τη χορήγηση ακατάλληλου φαρμακευτικού προϊόντος και τη μη λήψη μέτρων για την αποφυγή μόλυνσης ασθενών.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου στις 17 Δεκεμβρίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X