ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μπλακ αουτ» ανά το Παγκύπριο - Αποκαταστάθηκε η βλάβη

Από την διακοπή επηρεάστηκε η Συνεδρία της Βουλής

Σε τεχνική βλάβη σε μονάδα παραγωγής στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού οφείλεται η διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί. σε αριθμό υποστατικών, δήλωσε, η Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Οπως εξήγησε, "όταν χάνεται ένα μέρος της παραγωγής λειτουργεί το πρόγραμμα προστασίας υποσυχνότητας του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου".

Κανονικά σε κάθε δεδομένη στιγμή, σημείωσε, η παραγωγή πρέπει να είναι ίδια με την ζήτηση.

"Αρα άμα χαθεί ένα μέρος της παραγωγής λόγω βλάβης, ο Διαχειριστής αφαιρεί από τη ζήτηση αριθμό υποστατικών παγκύπρια για να ισοσταθμιστεί η παραγωγή με την ζήτηση μέχρι να τεθούν σε λειτουργία οι μονάδες ταχείας εκκίνησης που εντός δεκαπέντε λεπτών είναι διαθέσιμες και ξεκινά η σταδιακή αποκατάσταση και παροχή στον κόσμο", πρόσθεσε.

Η ώρα 9.05 το πρωί επανήλθε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους καταναλωτές.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η Ολομέλεια της Βουλής, λόγω διακοπής στην παροχή ρεύματος

Άρχισε η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής με μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίας καθώς η τροφοδοσία ρεύματος γίνεται με γεννήτρια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ενημέρωσε το Σώμα ότι δυνατόν να υπάρξουν προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας και ως εκ τούτου δυνατόν η διαδικασία να διεξαχθεί δια ανατάσεως χειρός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X