ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μούφα» το τρακτέρ, χειροπέδες στον Πολωνό

«Έφαγε» χιλιάδες ευρώ από Κύπριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον 34χρονου από τη Πολωνία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της απάτης, της πλαστογραφίας και της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26/07 -01/08/2016 στην Λάρνακα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 3 Αυγούστου 2016 Ελληνοκύπριος κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι λίγες μέρες προηγουμένως συμφώνησε μέσω διαδικτύου να αγοράσει ένα τρακτέρ αξίας 7,200 ευρώ, το οποίο ήταν αναρτημένο προς πώληση σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην Πολωνία.

Ο παραπονούμενος επικοινώνησε με την εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αφού πείστηκε για την ύπαρξη της πωλήτριας εταιρείας και του τρακτέρ, προχώρησε σε τραπεζικό έμβασμα για το ποσό των 7,200 ευρώ.

Ωστόσο το τρακτέρ ουδέποτε εστάλη στην Κύπρο ενώ όταν ο παραπονούμενος το αναζήτησε την ιστοσελίδα της εταιρείας, διαπίστωσε ότι αυτό δεν ήταν πλέον αναρτημένο.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνες και εξετάσεις και στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 στάλθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις πολωνικές αρχές με σκοπό να ληφθεί κατάθεση από συγκεκριμένη τράπεζα, στην οποία αναφέρεται ποιος ήταν ο κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού όπου έστειλε τα χρήματα ο παραπονούμενος, ποιος έκανε ανάληψη του ποσού και με ποιο τρόπο.

Οι αρχές της Πολωνίας απάντησαν στο αίτημα της Κυπριακής Αστυνομίας αποστέλλοντας και μαρτυρικό υλικό και μεταξύ άλλων φαίνεται ότι ο τραπεζικός λογαριασμός ανήκει στον ύποπτο και πως σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις είχε κάνει ανάληψη του ποσού που εστάλη για αγορά του τρακτέρ.

Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης τον Φεβρουάριο του 2017 εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπόπτου και καταζητείτο, ενώ τον Ιούλιο του ιδίου χρόνου εκδόθηκε και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του.

Ο ύποπτος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2018 στην Πολωνία, βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του και στη συνέχεια Δικαστήριο στην Πολωνία αποφάσισε την έκδοση του στην Κύπρο.

Την περασμένη Δευτέρα 14 Μαίου μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στην Πολωνία για να μεταφέρουν τον ύποπτο στην Κύπρο και έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας σήμερα τα ξημερώματα.

Ο ύποπτος συνελήφθηκε βάσει του κυπριακού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του, ενώ ανακρινόμενος προφορικά αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης του υπόπτου για δύο μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X