ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μοτοσικλετιστές απέκοψαν το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)

Στη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού

Με το σύνθημα «Γιατί η μνήμη γεννά ελπίδα» οι μοτοσικλετιστές απέκοψαν συμβολικά σήμερα το πρωί για μισή περίπου ώρα το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου στο πλαίσιο της φετινής πορείας στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1996 στη Δερύνεια.

Αφού κατέθεσαν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, νωρίτερα σήμερα, οι μοτοσικλετιστές πορεύθηκαν στο οδόφραγμα όπου βρέθηκε και η τραγική φιγούρα της μάνας του Τάσου, που κρατούσε τη φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της.

Η πορεία ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Άγιο Γεώργιο στη Χλώρακα και θα ολοκληρωθεί στο Κοιμητήριο του Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσυκλετιστές θα παραστούν στο ετήσιο τρισάγιο, ενώ ακολούθως θα κατευθυνθούν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας.

«Είναι μια πορεία που ξεκίνησε το 2008, μια πρωτοβουλία μνήμης γι’ αυτό και το σύνθημα της φετινής πορείας το 2018, 22 χρόνια μετά τη θυσία του Τάσου (Ισαάκ) και του Σολή (Σολωμού), είναι Γιατί η μνήμη γεννά ελπίδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πορείας Ανδρέας Πεττεμερίδης.

«Μακριά από τα μίση του παρελθόντος και πάντα με τις αξίες και τα ιδανικά των παππούδων μας να αγωνιστούμε ενάντια στην κατοχή, να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον το οποίο θα χαρακτηρίζεται από το μεγαλύτερο ιδανικό της δημοκρατίας, την ελευθερία, είτε είναι αυτή είναι η ελευθερία του ανθρώπου, είτε είναι η ελευθερία του λόγου».

«Έτσι λοιπόν», κατέληξε, «και εμείς με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε ειρηνικά να διεκδικήσουμε αυτές τις αξίες, αυτά τα ιδανικά, θέλουμε να ξυπνήσει το αγωνιστικό πνεύμα που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει σε μια μερίδα ανθρώπων για να πολεμήσουμε με ειρηνικά μέσα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση