ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόνο με φάρμακα η αποστολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο Ριζοκάρπασο

Οριστικά εναντίον της καταβολής «δασμών» ο Επίτροπος Φωτίου

Δεν έχει περάσει στα κατεχόμενα η αποστολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που θα μεταφέρει με φορτηγά την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας. Ωστόσο, πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρουν ότι τα φορτηγά θα μεταφέρουν μόνο φάρμακα σήμερα και όχι οποιαδήποτε άλλα προϊόντα, καθώς προέκυψε το θέμα με την επιβολή «δασμών» από το ψευδοκράτος.

Υπενθυμίζεται ότι το «υπουργείο εξωτερικών» στα κατεχόμενα είχε ανακοινώσει ότι από την 1η Οκτωβρίου θα επιβάλλει δασμούς σε ορισμένα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρεται μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στους εγκλωβισμένους βάσει της Συμφωνίας της Τρίτης Βιέννης, υποστηρίζοντας ότι αυτά που δεν χρειάζονται οι Ε/κ τα πουλούν σε Τ/κ και πως το θέμα των εγκλωβισμένων τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης από την ε/κ πλευρά.

Ο Επίτροπος για θέματα εγκλωβισμένων, Φώτης Φωτίου είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία να πληρώσει "δασμούς" προς το ψευδοκράτος και πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έθεσε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ενημερώνοντας τον και ζητώντας του να παρέμβει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X