ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόνο ιατροφαρμακευτική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους και αυτή την Τετάρτη

Δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις

Η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) θα μεταφέρει και αύριο Τετάρτη μόνο προμήθειες ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Σιντίκ είπε πως «δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις από την τελευταία ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το θέμα. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε τίποτε περαιτέρω να προσθέσουμε σε ότι έχουμε ήδη πει», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα μεταφέρει και αύριο μόνο προμήθειες ιατροφαρμακευτικής βοήθειας για τους εγκλωβισμένους, όπως έγινε και την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για επιβολή «φόρων» στα άλλα αγαθά που μεταφέρονταν για τους εγκλωβισμένους στα κατεχόμενα, ο κ. Σιντίκ απάντησε καταφατικά.

Είπε ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση, πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραμένει σε επικοινωνία με τις πλευρές για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται πως η Κυβέρνηση έχει δηλώσει πως κύριο μέλημα και στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα λείψει τίποτε από τους εγκλωβισμένους από αυτά που τους αποστέλλονταν, ενώ παράλληλα θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ανατροπή της απόφασης του κατοχικού καθεστώτος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε χθες πως στις 19 Οκτωβρίου, κατά το δείπνο των ηγετών της ΕΕ στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις και ενδεχομένως να συζητηθούν και συγκεκριμένες ενέργειες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είπε ακόμη πως ούτε και για τα Ηνωμένα Έθνη έχει τελειώσει το θέμα αυτό και πως «εργαζόμαστε προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X