ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ζήλια, οι βιασμοί και τα...λόγια του πατέρα της Σάρας

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το δικηγόρο της Σιαμς

Οδηγήθηκαν εκ νέου στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οι τέσσερεις κατηγορούμενοι για την στυγερή δολοφονία στην οδό Ζαλόγγου.
Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην προηγούμενη διαδικασία με την κατηγορούμενη δύο, Σάρα Σιαμς να αλλάζει δικηγόρο, ενώ στην σημερινή δικάσιμο απαλλάχθηκε από τέσσερεις κατηγορίες και μετετράπη σε μάρτυρα κατηγορίας.

Η απαλλαγή της Σάρας

Η έναρξη της δικασίμου έγινε με την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, να ανακοινώνει ενώπιον του δικαστηρίου ότι με οδηγίες του Γενικού εισαγγελέα αναστέλλονται οι κατηγορίες ένα, δύο, πέντε, επτά και οκτώ, με τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου να ανακοινώνει ότι η Σάρα Σιάμς απαλλάσσεται από τις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο δικηγόρος της Σάρας, Θανάσης Κορφιώτης, ο οποίος έκανε αναφορά σε σημαντικά γεγονότα που αφορούν την πελάτισσά του.

«Όταν μου ανατέθηκε η υπόθεση και την μελέτησα», είπε, «σχημάτισα την άποψη ότι η Σάρα έπρεπε να διαφοροποιηθεί από την σκοτεινή κατάσταση που βρισκόταν, εγώ εισηγήθηκα στην Σάρα την κατεύθυνση που έχουμε σήμερα, ενώ συμφώνησε και η οικογένειά της».

Αναφερόμενος στην συνέχεια, στην οικογένειά της, είπε ότι είναι πάρα πολύ συγκροτημένη, μια μέση κυπριακή οικογένεια.

«Εργαζόταν παράλληλα όταν σπούδαζε, αυτό λέει πάρα πολλά για τον χαρακτήρα της», πρόσθεσε ο κ. Κορφιώτης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα πάσχει από την νόσο Κρονς. Η γνωριμία της Σάρας με τον Λοΐζο Τζιωνή ήταν δυστυχώς σημαδιακή για την ζωή της, αφού η επίδραση που είχε αυτός ο άνθρωπος πάνω της ήταν τέτοιας μορφής και αρκετή να σημαδέψει την ζωή της για πάντα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορφιώτης.

Όσον αφορά την σχέση και την εξάρτησή της από τις ουσίες, είπε ότι στην πρώτη της συνάντηση με τον Τζιωνή, εκείνος της έδωσε ναρκωτικά, ενώ όταν οι γονείς της γνώρισαν τον Τζιωνή, ο πατέρας της τής είπε ότι αυτός ο άνθρωπος θα την έστελνε στην φυλακή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της. Μάλιστα, είπε, απομακρύνθηκε από τους γονείς της, λόγω του ότι δεν ενέκριναν την σχέση της με τον κατηγορούμενο ένα.

Οι βιασμοί και η παθολογική ζηλία από τον Τζιωνή

«Εγκατέλειψε την δουλειά της και τις σπουδές της, αλλά η συμπεριφορά του Τζιωνή εναντίον της ήταν ότι πιο αρνητικό και εξευτελιστικό που μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Την ζήλευε παθολογικά. Δύο κινητά και ένα τάμπλετ, τα κατέστρεψε ο κατηγορούμενος ένα, λόγω ζήλιας (τα οποία παραδόθηκαν στο δικαστήριο). Κλείδωνε την Σάρα μέσα στο δωμάτιο ή στο σπίτι, την χτυπούσε, την βίαζε σε αρκετές περιπτώσεις, λίγες ώρες μετά τα γεγονότα στην οδό Ζαλόγγου την βίασε στην Αγία Νάπα», ήταν οι περαιτέρω συγκλονιστικές αποκαλύψεις του κ. Κορφιώτη. «Η Σάρα παρόλα αυτά αγαπούσε τον κατηγορούμενο ένα άλλα φοβόταν για την συμπεριφορά του».

Εξάλλου, η Σάρα προσπαθούσε να βοηθήσει τον Τζιωνή σε σχέση με το πρόβλημα των ναρκωτικών. Όταν ασθένησε η Σάρα ο κατηγορούμενος ένα δεν πήγε να την δει, πήγε μόνο για 10 λεπτά στο Νοσοκομείο για να του δώσει λεφτά που αυτός χρειαζόταν. Όταν η Σάρα σκεφτόταν να φύγει από κοντά του, ο ίδιος της το απαγόρευε, βάσει των αναφορών του δικηγόρου της κατηγορούμενης δύο.
«Με αυτά τα δεδομένα έρχομαι στο γεγονός του φόνου. Αυτό που έκανε η Σάρα ήταν μια σιωπηλή συμπόρευση για το τι σκέφτηκε ο κατηγορούμενος ένα για το θέμα της ληστείας, αυτή η σιωπηλή συμπόρευση δεν ήταν άσχετη με την ψυχολογική της κατάσταση.
Το βράδυ εκείνο έκανε και η Σάρα ναρκωτικά. Δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό που έγινε, δεν συμμετείχε καθόλου στην εκτέλεση, στην ληστεία. Δεν το σχεδίασε εκείνη», τόνισε ο δικηγόρος.

Χρέος της η συνεργασία για εξιχνίαση του εγκλήματος

Σε σχέση με την βούληση για συνεργασία για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος, ο κ. Κορφιώτης, είπε ότι η πελάτισσά του, από τον Απρίλιο του 2018 έδωσε καταθέσεις στην αστυνομία, πολλές από αυτές σημαντικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Το θεωρεί χρέος της προς την Δημοκρατία, προς τον εαυτό της και προς την δικαιοσύνη, γι' αυτό σκοπεύει να παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας».

Δεν είναι άτομο η Σάρα, ούτε η οικογένειά της, που έχουν σχέση με τα δικαστήρια, είπε χαρακτηριστικά.

Έχει επανασυνδεθεί με την οικογένειά της, έστω και ως κρατούμενη, ενώ έχει απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Έχει κάνει αίτηση μέσω των φυλακών για να επαναρχίσει τις σπουδές της.

Ζητούμε την επιείκεια του δικαστηρίου και εννοείται ότι απολογείται για ό,τι έπραξε, κατέληξε.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο κ. Αναστασίου, δικηγόρος του Τζιωνή, ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τη νέα αυτή εξέλιξη και το πώς επηρεάζεται η υπερασπιστική γραμμή του πελάτη του, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «ξεκάθαρα θέλουν να συζητήσουν το ενδεχόμενο η Σάρα να βγει μάρτυρας κατηγορίας». 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X