ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετέτρεψαν τους δρόμους σε πίστα Ράλι

Με 207 χλμ και μεθυσμένος έτρεχε νεαρός

Υπό την επήρεια αλκοόλ έτρεχε με 207 χλμ στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας ένας 29χρονος.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι μέλη του ΟΠΟΔ Αρχηγείου, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που διενεργούσαν στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, πριν την έξοδο Λυμπιών, εντόπισαν γύρω στη 1.10 τα ξημερώματα αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 207 ΧΑΩ αντί 100 που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο. 

Στον οδηγό του αυτοκινήτου έγινε σήμα να σταματήσει αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του. Ανακόπηκε τελικά μετά την έξοδο Αθηαίνου προς Λάρνακα. 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 29χρονος από την επαρχία Αμμοχώστου . Σε προκαταρτικό έλεγχο αλκοτέστ που ακολούθησε, η ένδειξη ήταν 63μg αντί 22 που είναι το ανώτατο όριο, ενώ η τελική ένδειξη ήταν 48μg.

Αυτός οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωριού που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε άλλο περιστατικό μεθυσμένος 20χρονος με μαθητική αντί κανονική άδεια, συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα προκαλώντας ζημιές.

Γύρω στις 5.30 χθες το απόγευμα, αυτοκίνητο που οδηγείτο από 20χρονο στην οδό Δικαιοσύνης στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συγκρούστηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο από τη σύγκρουση κινήθηκε μπροστά και κτύπησε άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο στον συγκεκριμένο δρόμο.

Στη συνέχεια, ο 20χρονος φέρεται να κινήθηκε με πισινή ταχύτητα και συγκρούστηκε σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο επίσης ήταν σταθμευμένο. Σε όλα τα αυτοκίνητα προκλήθηκαν ζημιές.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Τροχαίας Λεμεσού όπου από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης αφού σε έλεγχο αλκοτέστ που υποβλήθηκε, η αρχική ένδειξη ήταν 105μg αντί 9 που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο, ενώ η τελική ένδειξη ήταν 72μg.

Επίσης, ο 20χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο με μαθητική άδεια οδήγησης χωρίς να συνοδεύεται από αδειούχο και κατάλληλο πρόσωπο, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ η Τροχαία Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις. 

Εξάλλου, γύρω στις 8.10 χθες βράδυ, ενώ 45χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην οδό Γεωργίου Α΄ στη Λεμεσό, σε κάποιο σημείο του δρόμου συγκρούστηκε σε προπορευόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα από τη Λεμεσό. 

Στον 45χρονο διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με ένδειξη 90μg αντί 22 που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο, ενώ η τελική ένδειξη ήταν 79μg. Αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Η οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί ελαφρά. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο. Η Τροχαία Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Σε άλλη περίπτωση, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών ανέκοψαν γύρω στις 11 χθες βράδυ στην οδό Νικόλαου Γιάγκου στη Λεμεσό, αυτοκίνητο που οδηγείτο από 25χρονο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, εντοπίστηκε εντός του αυτοκινήτου, ένα μαχαίρι που κατέληγε σε μυτερή μύτη μήκους 8.5 εκατοστών. Αυτός συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου. 

Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυκτα σήμερα, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών, ανέκοψαν για έλεγχο στην οδό Νίκαιας στη Λεμεσό, αυτοκίνητο που οδηγείτο από 18χρονο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος οδηγούσε χωρίς να είναι κάτοχος κανονικής άδειας οδήγησης, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και χωρίς άδεια κυκλοφορίας, αφού το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν διαγραμμένο με τελευταία άδεια κυκλοφορίας τον Δεκέμβρη του 2012. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του. 

Συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X