ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά από μακρά και έντονη συζήτηση υπερψηφίστηκε ο Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός του 2018

Προνοεί την παραχώρηση πρόσθετων πιστώσεων ύψους €25.165.000

Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε το Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του 2018 που προνοεί την παραχώρηση πρόσθετων πιστώσεων ύψους €25.165.000, εκ των οποίων τα 25 εκατομμύρια ευρώ θα προστεθούν στα 10 εκ. που ήδη εγκρίθηκαν για τη δημιουργία αποθεματικού στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Υπέρ ψήφισαν 21, ενώ 17 Βουλευτές τήρησαν αποχή.

Τα 25 εκατομμύρια του Ταμείου Αλληλεγγύης σταυρώθηκαν μετά από εισήγηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, αφού η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε αίτημα του Προέδρου των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με 17 ψήφους υπέρ και 31 εναντίον με την οποία επιχειρείτο αλλαγή του σκοπού του ταμείου.

Στη πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατέθεσε τροπολογία για δέσμευση κονδυλίου από τον Προϋπολογισμό της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, που μετά από μακρά, έντονη συζήτηση, με αντεγκλήσεις και διάλειμμα στη συνεδρία της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής έκρινε πως είναι τροπολογία σε μην υπάρχον αντικείμενο ενώπιον της Ολομέλειας και δεν την αποδέχθηκε.

Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας, υπήρξε ένταση στο Προεδρείο. Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε επανειλημμένα ότι δεν αποδέχεται την τροπολογία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για κοινοβουλευτική εκτροπή, ενώ ενώπιον της επιμονής σε διαφορετική ερμηνεία της διαδικασίας από το ΔΗΚΟ, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού διατύπωσε τη θέση ότι αν υπάρξει επιμονή στη θέση του ΔΗΚΟ, θα συνιστά στάση κατά εξουσίας.

Συζήτηση διεξήχθη και επί των σκοπών του Ταμείου Αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση