ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ληστεία Λεμεσού: Μέλος των «Ροζ Πάνθηρων» ο 48χρονος συλληφθείς στην Ισπανία

Διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον του, αναζητείται δεύτερος Μαυροβούνιος

Μέλος της θρυλικής συμμορίας ληστών «Ροζ Πάνθηρες» είναι ο 48χρονος από το Μαυροβούνιο, ο οποίος συνελήφθη στην Ισπανία, για ένοπλη ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Λεμεσό, πριν από εννέα χρόνια.

Διαβάστε, επίσης: Ύποπτος για ληστεία στην Λεμεσό πιάστηκε 9 χρόνια μετά

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτό φαίνεται να προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία εναντίον του, ενώ το Δικαστήριο έχει εκδόσει διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον του.

Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες»

Με βάση στοιχεία, η συμμορία ξεκίνησε την δράση της την δεκαετία του '80 και τα μέλη της αποτελούν άτομα, κυρίως από τις χώρες, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Κροατία. Την ονομασία «Ροζ Πάνθηρες» την έχουν πάρει από την Interpol, που εμπνεύστηκε από το γνωστό παιδικό καρτούν.

Η συμμορία έχει διαπράξει μεγάλες ληστείες παγκοσμίως, που χαρακτηρίζονται ως «καλλιτεχνίες», ενώ για την επίτευξη των στόχων τους, χρησιμοποιούν όμορφες γυναίκες και γρήγορα αυτοκίνητα. Παρά τον μεγάλο αριθμό γκανγκστερικών κτυπημάτων παγκόσμια, κανένας θάνατος δεν έχει προκληθεί, μέχρι σήμερα.

Μέλος της συμμορίας που είχε συλληφθεί στο παρελθόν, φέρεται να είχε δηλώσει ότι «μας αρέσει να ληστεύουμε τους πλούσιους που έχουν τα πάντα, όταν όχι απλά δεν το περιμένουν, αλλά ούτε καν το φαντάζονται».

Η Interpol εκτιμά ότι αρκετά μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» είναι πρώην στρατιωτικοί με βίαιο παρελθόν, αλλά και γνώστες διαφόρων ξένων γλωσσών. Επίσης, κατέχουν και πλαστά διαβατήρια διαφόρων χωρών.

Η σύλληψη του 48χρονου

Μετά από συντονισμένες εξετάσεις και ενέργειες του ΤΑΕ Λεμεσού και της Ιντερπόλ Λευκωσίας, συνελήφθη την 1η Μαρτίου, 2018, με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, 48χρονος, ο οποίος καταζητείτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ένοπλης ληστείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος κατάγεται από το Μαυροβούνιο.

Ο 48χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τις Ισπανικές Αρχές, καταζητείτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ένοπλης ληστείας κοσμηματοπωλείου που διαπράχθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, 2009 στη Λεμεσό, όπου κλάπηκαν κοσμήματα αξίας 212.000 ευρώ.

Μετά από δικαστική διαδικασία που έγινε, αποφασίστηκε η έκδοση του 48χρονου στην Κύπρο, όπου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Διάταγμα 6ήμερης κράτησης

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 48χρονου «Ροζ Πάνθηρα» από το Μαυροβούνιο, ο οποίος παραδόθηκε από τις ισπανικές αρχές στις αρχές της Δημοκρατίας, σε σχέση με τη ληστεία κοσμηματοπωλείου, που διαπράχθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2009, στη Λεμεσό.

Απασχόλησε τις ισπανικές και άλλες αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, χωρίς ωστόσο να γίνει κατορθωτή η καταδίκη του, ενώ συνδέθηκε επιστημονικά με την ληστεία του 2009, από όπου είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 212 χιλιάδων ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και εκκρεμεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης, δεύτερος Μαυροβούνιος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X