ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μειώθηκαν στις 10 χιλ. οι άποροι μαθητές, αλλά...

Παρόλα αυτά οι ανάγκες για σχολικά είδη παραμένουν - Η έκκληση του Επιτρόπου Εθελοντισμού

Σε δέκα χιλιάδες, περίπου, ανέρχονται οι άποροι μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, αισθητά μειωμένος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, παρόλα αυτά οι ανάγκες για σχολικά είδη παραμένουν και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκης, απευθύνει, μέσω του ΚΥΠΕ, έκκληση για συνεισφορά σχολικών ειδών καινούργιων ή σε καλή χρησιμοποιημένη κατάσταση ενόψει της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς.

Οπως δήλωσε, η εκστρατεία για συλλογή των ειδών, προχωρεί με πρωτοβουλία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως είναι το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντών, το Hope for Children, καθώς και των Συνδέσμων Γονέων των σχολείων και στόχο έχει να παρέχει τα απαραίτητα σχολικά είδη σε 10,000 περίπου άπορους μαθητές Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού, ο αριθμός των απόρων μαθητών έχει μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέρσι, ο αριθμός των απόρων μαθητών ανερχόταν στις 12 χιλιάδες ενώ φέτος υπολογίζονται στις 10 χιλιάδες.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι "και φέτος, όπως καταφέραμε και τα προηγούμενα χρόνια σε πιο μεγάλους αριθμούς, τώρα λιγότερους, θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες με καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση σχολικών ειδών είτε αυτά είναι ρούχα ή κασετίνες ή τσάντες ή γραφική ύλη".

Ευελπιστούμε, σημείωσε, όσοι θέλουν να προσφέρουν ότι θα προχωρήσουν στη συνεισφορά τους ως τις αρχές Σεπτεμβρίου γιατί μετά θα πρέπει να δοθούν στους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κάνουμε έκκληση, είπε ο κ. Γιαννάκης, ο κόσμος να συνεχίσει να συνεισφέρει όπως είχε συνεισφέρει όλα αυτά τα χρόνια απλόχερα, βοηθώντας το έργο των οργανώσεων που έχουν αναλάβει αυτή τη δράση για να στηριχθούν οι μαθητές, οι οποίοι περνούν δύσκολα παρά το ότι είναι μειωμένος ο αριθμός τους από προηγούμενα χρόνια, όμως η ανάγκη υπάρχει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση