ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μειωμένοι κατά 1354 οι δικαιούχοι φοιτητικού επιδόματος

Τι αναφέρει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο αριθμός των δικαιούχων φοιτητικού επιδόματος είναι φέτος μειωμένος κατά 1354 σε σχέση με τον τελικό αριθμό των περσινών δικαιούχων, που διαμορφώθηκε με την διάθεση επιπλέον ποσού του 1,5 εκ. ευρώ, ύστερα από πιέσεις του φοιτητικού κινήματος.
Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο ποσό αποτελούσε μόλις ένα μέρος των αδιανέμητων ποσών από την περσινή φοιτητική χορηγία, φανερώνοντας ότι υπήρχε η δυνατότητα για ενίσχυση περισσότερων φοιτητών που τα είχαν ανάγκη.

Διαβάστε επίσης Έλεος πλέον! Βγήκε στους δρόμους φορτωμένος με παλέτα (pic)

«Ως ΠΟΦΕΝ δεν μπορούμε να μην δηλώσουμε την απογοήτευσή μας, που για ακόμα μια χρονιά θα πρέπει να καλέσουμε το Υπ. Παιδείας να διαθέσει όλο το αδιανέμητο ποσό που προκύπτει από την φοιτητική χορηγία στο φοιτητικό πακέτο (φοιτητικά επιδόματα) ώστε να ενισχυθούν περισσότεροι φοιτητές που το αιτήθηκαν και πληρούν τα κριτήρια», αναφέρεται.

Ειδικά φέτος, προστίθεται, εντείνονται ζητήματα, όπως η συνεχιζόμενη αύξηση των ενοικίων σε απαγορευτικά επίπεδα που οδηγούν φοιτητές μέχρι και στη διακοπή των σπουδών τους.

Το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει η ΠΟΦΕΝ, οφείλει μέσα από τα στοχευμένα επιδόματα του φοιτητικού πακέτου, όπως της στέγασης, όχι μόνο να διασφαλίσει να μην χαθεί ούτε σεντ από τα όποια φετινά αδιανέμητα ποσά της κρατικής φοιτητικής μέριμνας, αλλά και όπως οι νέοι προϋπολογισμοί για το φοιτητικό πακέτο αυξηθούν.

Διαβάστε επίσης Πάφος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 67χρονου λουόμενου

Η ΠΟΦΕΝ, σημειώνει επίσης ότι τα κριτήρια όπως διαμορφώθηκαν το 2015 συρρικνώνουν τους δικαιούχους και θα πρέπει τουλάχιστον να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012, όπως και οι προϋπολογισμοί για τη φοιτητική μέριμνα στα επίπεδα τουλάχιστον του 2016.

«Απαιτούμε από το Υπ. Παιδείας, όπως τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο διάστημα προχωρήσει στην ενημέρωσή μας για το όποιο αδιανέμητο ποσό υπάρχει από τη φοιτητική μέριμνα και στη συνέχεια να προχωρήσει άμεσα στη διανομή ολόκληρου του ποσού αυτού στο φοιτητικό πακέτο», αναφέρεται.

Αναφέρεται επίσης ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από το Υπ. Παιδείας στο ζήτημα άμεσα, τότε η ΠΟΦΕΝ θα προχωρήσει στη λήψη των κατάλληλων μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X