ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη «αστυνομική» επιχείρηση στα ανοιχτά της Κερύνειας

Σαράντα πέντε άτομα ήταν έτοιμα να μεταβούν από τα Κατεχόμενα στην Ελλάδα

Σαράντα πέντε άτομα, τα οποία ήταν έτοιμα να αποχωρήσουν από τα Κατεχόμενα με προορισμό την Ελλάδα, συνελήφθησαν από την «αστυνομία», σε μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στα ανοιχτά της Κερύνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τ/κ και τουρκικό τύπο, η «αστυνομία» έλαβε την πληροφορία ότι μεγάλη ομάδα μελών της Οργάνωσης Γκιουλέν ετοιμαζόταν να μεταβεί με ένα σκάφος από τα Κατεχόμενα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης ΕΚΤΑΚΤΟ: Μάχη με τις φλόγες στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας (χάρτης)

Με βάση αυτήν την πληροφορία, η «αστυνομία» πραγματοποίησε έφοδο σε ένα σκάφος, στα ανοιχτά της Κερύνειας.
Τα τ/κ μέσα μεταδίδουν ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση 45 άτομα. Τα περισσότερα άτομα είναι πρώην στρατιωτικοί. Στο σκάφος συνελήφθησαν και 9 γυναίκες με 17 παιδιά.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον του «Δικαστηρίου» της Κερύνειας, το οποίο διατάζει την τριήμερη κράτηση τους.

«Σύλληψη» και στην Αμμόχωστο

Εν τω μεταξύ, η «αστυνομία» συνέλαβε και ένα άλλο μέλος της Οργάνωσης Γκιουλέν, αυτήν την φορά σε ένα άλλο σημείο της Κύπρου, στην Αμμόχωστο.

Πρόκειται για έναν άνδρα τον οποίο αναζητούσε η τουρκική αστυνομία.

Θρίλερ στην Μογκολία

Εν τω μεταξύ, οι νέες εξελίξεις στα Κατεχόμενα έρχοντια σε μια στιγμή που δια μέσου του διαδικτύου, το Κίνημα Γκιουλέν ζητά από τα μέλη του να λάβουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας των περίφημων «απαγωγών» των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ).
Η εντολή του κινήματος προς τα μέλη του έρχεται την στιγμή που στην Μογγολία λαμβάνει χώρα ένα κατασκοπευτικό θρίλερ.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ώρες, η ΜΙΤ επιχείρησε να απαγάγει από την Μογγολία ένα στέλεχος της Οργάνωσης Γκιουλέν, το οποίο μάλιστα οδηγήθηκε σε ένα αεροπλάνο του τουρκικού στρατού που ήταν έτοιμο να απογειωθεί από την πρωτεύουσα της χώρας με προορισμό την Τουρκία.

Τελικά, η επιχείρηση της ΜΙΤ απέτυχε εξαιτίας της σφοδρής αντίδρασης της Μογγολίας και έτσι το στέλεχος του Κινήματος Γκιουλέν απελευθερώθηκε.

Πηγή: Η Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X