ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Με έως και 10 μποφόρ θα χτυπήσει η «Χιόνη» το Αιγαίο – Τι ισχύει για την Κύπρο

Θα μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η νέα κακοκαιρία «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σταδιακά τον καιρό προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, είναι αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Κατά το διήμερο της Τετάρτης και της Πέμπτης οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά της, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, ενώ από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο, καθώς και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης προβλέπεται ότι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία στην Κύπρο 

Κακοκαιρία θα επικρατεί και στην Κύπρο αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλιστα τα χαρακτηριστικά είναι οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ χιόνι και χιονόνερο θα πέσει στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Απόψε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι ήρεµη λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα
ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε τοπικά ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί σκόνη. Από αργά το βράδυ θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεµοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες ενώ στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσουν χιόνια.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Πέµπτη για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα παραµείνει στα επίπεδα της Πέµπτης. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους, ήταν
46 εκατοστά.

Πληροφορίες από kathimerini.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X