ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαθητής επιχείρησε να κάψει καθηγήτρια και συμμαθητές του σε σχολείο στην Κύπρο

Αποκαλύψεις για περιστατικά βίας

Αποκαλύψεις για περιστατικά βίας στα σχολεία είχαμε κατά την σημερινή συνεδρία της επιτροπής παιδείας της βουλής. Συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς αποκάλυψε ότι μαθητής επιχείρησε να κάψει ζωντανή την καθηγήτρια όπως επίσης και συμμαθητές τους, όπως λέχθηκε στην επιτροπή πρόκειται για μαθητή ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κρατώντας μπετόνι βενζίνης έβαλε φωτιά στην αίθουσα διδασκαλίας.

Παράλληλα όπως αναφέρθηκε στην επιτροπή σε δημοτικά σχολεία υπάρχουν συμμορίες οι οποίες και προκαλούν περιστατικά βίας, με τον πρόεδρο της επιτροπής να τονίζει ότι τα μέλη της επιτροπής δεν έχουν το ελεύθερο να επισκέπτονται όποτε οι ίδιοι επιθυμούν αφού χρειάζονται ειδική άδεια από το υπουργείο παιδείας. Ενώ παράλληλα σημείωσε ότι έχουν έρθει στην αντίληψη του περιστατικά ξυλοδαρμών εκπαιδευτικών από μαθητές.

Μιλώντας στην επιτροπή εκπρόσωπος του υπουργείου παιδείας τόνισε ότι το υπουργείο λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της έξαρσης του φαινομένου βίας όσο με σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, όπως και με τρόπους αντιμετώπισης της βίας από τους μαθητές.

Σημειώνεται τέλος ότι τα μέλη της επιτροπής κάλεσα το υπουργείο να καταθέσει στην βουλή τα περιστατικά βίας έτσι ώστε να μελετηθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Πηγή: kathimerini.com.cy

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X