ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πάγωσε» η Κύπρος (pics,vid)

Κλειστοί και ολισθηροί δρόμοι - Πρόγνωση

Κακοκαιρία επικρατεί σε όλη την Κύπρο από χθες (Πέμπτη 27/12) με κύριο χαρακτηριστικό της το τσουχτερό κρύο.


«Εξαιρετικότατος» ο Δεκέμβρης - Ο 4ος πιο βροχερός τα τελευταία 15 χρόνια


Οι ορεινές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά με την μετεωρολογική υπηρεσία να δηλώνει ότι ψυχρή θα είναι και η νύκτα της Παρασκευής. 

 

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο


Δολοφονίες που πάγωσαν την κυπριακή κοινωνία το 2018


Δρόμοι ανοικτοί για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Προδρόμου - Τροόδους

Επίσης, οι ακόλουθοι δρόμοι παραμένουν ολισθηροί:
Πλατανιών – Καρβουνά
Κακοπετριάς – Προδρόμου
Πεδουλά – Προδρόμου
Προδρόμου – Τροόδους
Προδρόμου – Τροοδίτισσας
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Πεδουλά – Κύκκου
Προδρόμου – Λεμύθου.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την Ενημερωτική Σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Προβλήματα

Δύο με τρία αυτοκίνητα που επιχείρησαν να φτάσουν στην πλατεία Τροόδους από τον δρόμο Πλατρών – Τροόδους χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση στους 4 τροχούς, εγκλωβίστηκαν, με την Αστυνομία και πολίτες να προσπαθούν να τα απεγκλωβίσουν.

Όπως δήλωσε το μέλος της Αστυνομικής Δύναμης Φώτης Φωτίου, που υπηρετεί στον Αστυνομικό Σταθμό Τροόδους, που ήταν επιτόπου, τα αυτοκίνητα τύπου σαλούν είχαν εγκλωβιστεί στα αριστερά του δρόμου και ένα τζιπ είχε αναποδογυριστεί σε χαντάκι. Δεν υπήρχαν τραυματισμοί, δήλωσε και τόνισε ότι οι δρόμοι είναι «παγοδρόμια» και γι’ αυτό επικίνδυνοι.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν την πλατεία Τροόδους και την κορυφή του Ολύμπου, να μην το πράξουν εάν δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους και κίνηση και στους 4 τροχούς, ανέφερε ο κ. Φωτίου.

Η πρόγνωση του καιρού

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά, κυρίως στα παράλια, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Παγετός αναμένεται να σχηματιστεί στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Αύριο, ο καιρός θα αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, αλλά το απόγευμα τοπικά αυξημένες αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και στα ψηλότερα ορεινά, χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια ή χιονόνερο.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X