ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαγεία τα φλαμίνγκο στην Λάρνακα (pics)

Κάθε χρόνο καταφέρνουν να μαγνητίζουν τα βλέμματα

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται κάθε χρόνο την Αλυκή στην Λάρνακα για να απολαύσει το μοναδικό θέαμα που προσφέρουν τα φλαμίνγκο. Οι φωτογραφίες σπάνιας ομορφιάς γίνονται viral σε χρόνο μηδέν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύοντας ένα από τα πιο ειδυλλιακά τόπια του νησιού αλλά και της πόλης του Ζήνωνα.


Η Αλυκή της Λάρνακας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυκή στην Κύπρο και είναι έκτασης 2,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το 1997 ανακηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή βάσει της κυπριακής νομοθεσίας περί Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης και της Άγριας Ζωής και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους οικοτόπους. Είναι μια σημαντική προστατευόμενη περιοχή (Συνθήκη Ramsarκαι Δίκτυο NATURA 2000) κι ένας από τους πιο σημαντικούς βιότοπους στην Ευρώπη για τα υδρόβια πτηνά.


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η λίμνη γεμίζει με νερό και φιλοξενεί αποδημητικά πουλιά, μεταξύ των οποίων χιλιάδες φλαμίνγκο που μένουν εκεί την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, καθώς και αγριόπαπιες κι άλλα υδρόβια και παρυδάτια πτηνά που βρίσκουν καταφύγιο στη λίμνη, ως ενδιάμεση στάση στα μεταναστευτικά τους ταξίδια. Το πιο βασικό στοιχείο της τροφικής αλυσίδας στο οικοσύστημα των λιμνών είναι οι μικρές γαρίδες άλμης Artemia (Artemia salina), στις οποίες στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η ζωή του υδροβιότοπου. Όταν τα φλαμίνγκο και τα άλλα υδρόβια πουλιά δεν βρίσκουν τροφή, εγκαταλείπουν την αλυκή για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη λίμνη Ακρωτηρίου στην Λεμεσό ή νότια προς την Αφρική.


Σεβαστείτε το φυσικό περιβάλλον


Πρόσφατα η η σελίδα «Larnaka Tourism», απεικονίζουν τουρίστες, οι οποίοι, είτε εισέρχονται στο νερό για να πλησιάσουν τα αποδημητικά πουλιά, είτε μαζεύονται κατά παρέες κοντά στην λίμνη.


Αυτές οι συμπεριφορές, εξηγεί η σελίδα, εφιστώντας την προσοχή όλων, μπορούν να βλάψουν σοβαρά τα φλαμίνγκο, γι' αυτό καλεί όλους μας να τα θαυμάζουμε από απόσταση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X