ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ληστεία Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας: Υπο 8ήμερη κράτηση 46χρονος

Από την τράπεζα οι δράστες απέσπασαν ποσό αξίας €40,095

Δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του για περίοδο 8 ημερών ο δικηγόρος του 46χρονου που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε σε υποκατάστημα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στον Άγιο Αθανάσιο.
 
Ο 46χρονος ομογενής από τη Γεωργία φέρεται ως το πρόσωπο που, σύμφωνα με μαρτυρία οδηγού, παρέλαβε με το όχημα του τους δυο ληστές, μετά που έκαψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας.
 
Το όχημα του υπόπτου ανακόπηκε στην περιοχή Μονής και σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε στην κατοχή του χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ανακρινόμενος υποστήριξε πως είναι αθώος, πως δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση, αν και παραδέχεται πως οδηγούσε την ώρα εκείνη στο συγκεκριμένο σημείο.
 
Ο ύποπτος, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, υπέπεσε σε αντιφάσεις, καθώς αρχικά ανέφερε πως χώρος διαμονής του είναι συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της Λεμεσού. Όταν διαπιστώθηκε πως δεν διαμένει στο ξενοδοχείο από τις 6 Σεπτεμβρίου, έδωσε άλλο ισχυρισμό, λέγοντας πως  διαμένει προσωρινά στο αυτοκίνητο του.
 
Το όχημα του 46χρονου παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις και έχει αναγνωριστεί από τον μάρτυρα ως αυτό που σταμάτησε στην άκρη του αυτοκινητόδρομου και που ο οδηγός του κατέβηκε και βοήθησε δυο πρόσωπα να περάσουν μέσα από τα μεταλλικά πλέγματα για να επιβιβαστούν σε αυτό.
 
Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του υπόπτου για περίοδο οκτώ ημερών, σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας και παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου.
 
Όπως εξάλλου δήλωσε ο  εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, "με τη σύλληψη αυτού του προσώπου και με βάση τα γεγονότα, ενδεχομένως να είναι η αρχή για νέες εξελίξεις σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και τα άλλα πρόσωπα".
 
"Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια αρκετά σοβαρή υπόθεση και γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε διερευνηθεί σωστά", ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ανακριτές της αστυνομίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να σχετίζεται η χθεσινή ληστεία με τη ληστεία που διαπράχθηκε στο ίδιο υποκατάστημα στις 16 Αυγούστου.
 
Υπενθυμίζεται πως οι δυο κουκουλοφόροι ληστές, πρόταξαν κοντόκαννα κυνηγετικά όπλα και απέσπασαν χρηματικό ποσό 40 χιλιάδων ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X