ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Λίμνη το νέο roundabout της «Λάρνακος» με τις πρώτες βροχές

Η φωτογραφία, τα παράπονα και οι απαντήσεις των αρμοδίων

Το έργο της λεωφόρου Λάρνακος άρχισε να τίθεται σταδιακά στην διάθεση των πολιτών, ειδικότερα, των χρηστών του οδικού δικτύου, αν και ημιτελές, όπως λένε οι αρμόδιοι. Ωστόσο, το γεγονός αυτό βγάζει στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα, κυρίως μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή, ο γνωστός ηθοποιός, Κωνσταντίνος Τσιολής, ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ψέγοντας το έργο, με απόδειξη την στιγμή που απαθανάτισε με την κάμερά του: σε σημείο του δρόμου, εντός του κυκλικού κόμβου της λεωφόρου Λάρνακος, στην συμβολή της με την λεωφόρο Αμμοχώστου, τα νερά της βροχής δημιούργησαν μια λίμνη αρκετά βαθιά, ώστε το διερχόμενο όχημα της φωτογραφίας, ουσιαστικά, να προσκρούσει σε αυτήν.

Αντίδραση από REACTION

Την φωτογραφία αναδημοσίευσε και ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός REACTION, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα του εικονιζομένου σημείου, καθώς και το ότι πρόκειται για έναν ολοκαίνουργιο δρόμο και κυκλικό κόμβο.

Όπως ανέφερε στο 24news ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου, η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, εκκρεμεί, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία, πριν τοποθετηθεί η τελική επίστρωση ασφάλτου σε αυτόν – επιβεβαιώνουν ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαράλαμπος Πετρίδης, καθώς και ο Υπεύθυνος του έργου, Λάζαρος Λαζάρου.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά, σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, είναι το γιατί ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία, από την στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα. Όπως είπε, επίσης, ένας μοτοσικλετιστής, εάν δεν δει την λίμνη στο οδόστρωμα, ώστε να την αποφύγει, ίσως έχει τραγικό τέλος.

Πιέζει ο Δήμαρχος

Για το θέμα, επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Χαράλαμπο Πετρίδη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι εκκρεμεί η τελευταία επίστρωση ασφάλτου, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά σε ολόκληρο το έργο.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η σχάρα συλλογής των ομβρίων υδάτων, βρίσκεται στο σωστό σημείο, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, καθώς βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο – στο ύψος που θα φτάσει το οδόστρωμα, μετά την τελική επίστρωση.

Τα Δημόσια Έργα, συνέχισε, γνωρίζουν το ζήτημα, το οποίο τους έθεσε και ο ίδιος, ενώ την περασμένη Παρασκευή (5 Ιανουαρίου), επικοινώνησε με την Διευθύντρια του Τμήματος, ζητώντας της μια συνάντηση επειγόντως, για να εξεταστούν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτό.

Προσωρινή λύση στα σκαριά

Την θέση του για το εν λόγω ζήτημα, παραχώρησε στο 24news και ο Υπεύθυνος του Έργου, Λάζαρος Λαζάρου, ο οποίος ανέφερε ότι θα δοθεί μια προσωρινή λύση, μέχρι την αποπεράτωση του έργου, ενώ έδωσε και τους τρεις λόγους για τους οποίους παρατηρήθηκε το πρόβλημα της συσσώρευσης ομβρίων υδάτων εντός του κυκλικού κόμβου.

Ο πρώτος λόγος, είναι η απουσία της τελικής επίστρωσης με άσφαλτο, κάτι που αναφέρθηκε και από τον Δήμαρχο.

Ο δεύτερος λόγος είναι το ότι στο σημείο θα τοποθετηθούν κόκκινα τουβλάκια (τα ίδια με των διαβάσεων πεζών), οπότε, λόγω αυτής της κατασκευαστικής λεπτομέρειας, η άσφαλτος βρίσκεται τώρα σε χαμηλότερο υψόμετρο από την σχάρα συλλογής των ομβρίων υδάτων.

Ο τρίτος και τελευταίος λόγος, αφορά στο σημείο όπου βρίσκονται τα φρεάτια συλλογής των ομβρίων υδάτων. Σύμφωνα με τον κ. Λαζάρου, η σχάρα των φρεατίων, δεν μπορεί να τοποθετηθεί τώρα μέσα στην μέση του δρόμου, καθώς θα βρίσκεται υπερυψωμένη της ασφάλτου (εν τη απουσία της τελικής επίστρωσης), προκαλώντας άλλα προβλήματα στα οχήματα που θα περνούν από πάνω της. Οπότε, σε αυτήν την περίπτωση, τίθεται θέμα ασφάλειας, δήλωσε.

Οι αντιδράσεις που ξέσπασαν, όμως, τις τελευταίες μέρες, πρόσθεσε ο κ. Λαζάρου, αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα, ώστε να δώσει οδηγίες για προσωρινή άμεση λύση, μέχρι την αποπεράτωση του έργου. Συγκεκριμένα, είπε, έδωσε οδηγίες στον εργολάβο να ανοίξει ένα από τα φρεάτια, για να βρίσκουν τα όμβρια ύδατα έξοδο διαφυγής.

Τέλος, όσον αφορά την ημερομηνία παράδοσης ολόκληρου του έργου, ο Υπεύθυνος ανέφερε ότι αυτή προγραμματίζεται μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το «επίμαχο» σημείο, όμως, αναμένεται ότι θα παραδοθεί ολοκληρωμένο, πολύ νωρίτερα, χωρίς να το προσδιορίζει χρονικά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X