ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Ετοιμάζει εισηγήσεις για το κυκλοφοριακό χάος η Αστυνομία

Κατόπιν οδηγιών απογειώθηκε το ελικόπτερο

Σχεδιασμό και λήψη μέτρων αστυνόμευσης για άμβλυνση, στο μέτρο που είναι δυνατόν, του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Λευκωσία αναλαμβάνει η Αστυνομία. Παράλληλα, θα καταθέσει εισηγήσεις προς αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για να υποστηρίξει τη συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έδωσε οδηγίες για να γίνει μελέτη από την Αστυνομία της υφιστάμενης κατάστασης και υποβολή εισηγήσεων για μέτρα και δράσεις αστυνόμευσης. Παράλληλα θα καταγραφούν με συστηματικό τρόπο στοιχεία και δεδομένα και θα ετοιμαστεί μελέτη με εισηγήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.


«Ξυστά» από περιοχές της Λευκωσίας το ελικόπτερο της Αστυνομίας (Pics, Vid)


Με βάση τις οδηγίες αυτές, το πρωί σήμερα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου, πραγματοποίησε πτήση πάνω από την πρωτεύουσα στο πλαίσιο χαρτογράφησης του προβλήματος και εντοπισμού εναλλακτικών λύσεων.

Η Αστυνομία αναλαμβάνει αυτή την προσπάθεια λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις που διεξάγονται σε διάφορα επίπεδα, για το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η καταγραφή των δεδομένων και η υποβολή εισηγήσεων θα αποσκοπεί στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και στη μείωση της ταλαιπωρίας του κοινού στους δρόμους.


Κατεχόμενα: Θέλουν τον 23χρονο ύποπτο για τον φόνο


Ωστόσο, επισημαίνεται ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στις πόλεις προκύπτουν από την έλλειψη αναγκαίων υποδομών στο οδικό δίκτυο και μέσων δημοσίων μεταφορών που είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν και να ενισχυθούν. Διαφορετικά τα προβλήματα θα επιδεινώνονται χρόνο με τον χρόνο.

Η Αστυνομία υπογραμμίζει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει στους τομείς της δικής της αρμοδιότητας, παρά την έλλειψη προσωπικού και των 500 κενών θέσεων που δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X