ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Βραβεύτηκε ως η καλύτερη μικρή Ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος (vid)

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα, το στρατηγικό σχέδιο, αλλά και το όραμα του για την πόλη

Tης Έλενας Αποστόλου

Για δεύτερη φορά, η Λευκωσία, βραβεύθηκε στις Κάννες, στο πλαίσιο διεθνούς έκθεσης που είναι αφιερωμένη στον τομέα της ανάπτυξης γης και συναφών επιχειρηματικών κλάδων ως η καλύτερη μικρή Ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος, στην κατηγορία Human Capital and Lifestyle από το περιοδικό fDi’s European Cities and Regions of the Future 2018/2019.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την τιμή, δηλώνει ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, που βρέθηκε στις Κάννες, ύστερα από πρόσκληση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) ο οποίος δηλώνει πως η πόλη ανήκει στην νέα γενιά.

«Προκειμένου να δώσουμε μια νέα προοπτική στην πόλη μας και να αλλάξουμε το μέλλον της, ενδυναμώνουμε τη νέα γενιά. Επενδύουμε στην μόρφωση και την αγωγή της. Προωθούμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και δημιουργούμε ένα περιβάλλον που αποδέχεται τη διαφορετικότητα και ενθαρρύνει την ελευθερία έκφρασης. Έχουμε υποχρέωση να τους καθοδηγήσουμε σε δρόμους που θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Nα τους ενθαρρύνουμε να αναδιπλώσουν τα ταλέντα και τις δυνατότητες τους. Να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν επίγνωση του εποικοδομητικού ρόλου που ως υπεύθυνοι πολίτες μπορούν να διαδραματίσουν, στη διαμόρφωση της αυριανής κοινωνίας. Αυτός είναι ο στόχος μας» μας δηλώνει ο Δήμαρχος. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Καθημερινή, η έκθεση που είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως που είναι αφιερωμένη στον τομέα ανάπτυξης γης και συναφών επιχειρηματικών κλάδων, έδωσε την ευκαιρία «να παρουσιάσουμε τη Λευκωσία και να μεταφέρουμε σε ξένους επενδυτές, αυτή την προοπτική που τόσο εμείς όσο και το περιοδικό fDi αναγνωρίζουμε».

Ο κύριος Γιωρκάτζης, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και το στρατηγικό σχέδιο της Λευκωσίας για ανάπτυξη της Πρωτεύουσας, με ειδική αναφορά σε υφιστάμενες και προγραμματισμένες επενδύσεις του Δήμου και του Κράτους, καθώς και στα κίνητρα που προσφέρονται στο Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας για ιδιωτικές αναπτύξεις. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε και σχετικό φιλμάκι για τη Λευκωσία.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση