ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκαρίτης: Δύο χρόνια θα χρειαστούν για την μετακίνηση των πετρελαιοειδών από την Λάρνακα

Εκκρεμούν οι άδειες

Δύο χρόνια θα χρειαστούν για την μετακίνηση των εγκαταστάσεων των εγκαταστάσεων υγραερίου από την Λάρνακα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας και Εκτελεστικός Σύμβουλος της Petrolina (Holdings) Public Ltd, Ντίνος Λευκαρίτης.

Όπως είπε, οι τέσσερις εταιρείες που εμπορεύονται υγραέριο από τις εγκαταστάσεις στην Λάρνακα, είναι έτοιμες για να προχωρήσουν στην μετακόμιση στο Βασιλικό, μόλις εκδοθούν οι σχετικές άδειες. Οι εταιρείες, συνέχισε ο κ. Λευκαρίτης, έχουν ήδη εξασφαλίσει και προκαταρκτικές εγκρίσεις από τρεις τράπεζες για εξασφάλιση δανείων για το νέο τερματικό.

Την ίδια ώρα, αποτελεί «θετική εξέλιξη την έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού για τη σύσταση Κοινοπραξίας από τις τέσσερις εταιρείες υγραερίου για μετακίνηση σε κοινό τερματικό στο Ενεργειακό Κέντρο στο Βασιλικό. Οι τέσσερις εταιρείες βρίσκονται σε διαβούλευση με την ΕΠΑ για ορισμένες διευκρινίσεις ώστε να προχωρήσει η δημιουργία της νέας εταιρείας», συμπλήρωσε.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την διαδικασία μετακίνησης μέσω του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας, αναφέρθηκε «στα σχέδια που προωθούνται για ανάπλαση και ανάπτυξη της παραλιακής περιοχής συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων» και είπε πως «για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, έχει ήδη υποβληθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών μελέτη διεθνούς Οίκου η οποία εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, του ΕΒΕ Λάρνακας και των εταιρειών που διαθέτουν γη στην περιοχή».

Ποια μέτρα θα ληφθούν

Εξήγησε ότι «η μελέτη αφορά, μεταξύ άλλων, τις υποδομές που θα πρέπει να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση, όπως είναι η αλλαγή των πολεοδομικών ζωνών, μέτρα προστασίας της παραλίας και άλλα θέματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν ώστε να προκύψει μια ορθολογιστική ανάπτυξη για τη συγκεκριμένη περιοχή».

Για την εταιρεία Πετρολίνα, που είναι, όπως είπε «η πρώτη που άρχισε εδώ και χρόνια τις διεργασίες μετακίνησης» σημείωσε ότι «αναμένει ακόμη κάποιες σχετικές άδειες για να ξεκινήσει η αποξήλωση των εγκαταστάσεων στη Λάρνακα και η μεταφορά τους στο Βασιλικό. Εφόσον οι άδειες ληφθούν - και ευελπιστούμε να είναι προσεχώς - θα χρειαστεί μια χρονική περίοδος μέχρι και 12 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X