ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Υπό κράτηση Σύρος για υπόθεση ληστείας και εκβιασμού

Επεισοδιακή η σύλληψη του

Διάταγμα εξαήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 30χρονου Σύρου, ο οποίος είχε συλληφθεί χθες μετά από καταδίωξη στην Επαρχία Λάρνακας και που, όπως διαπιστώθηκε, εναντίον του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για δυο υποθέσεις στην Επαρχία Λεμεσού.

Ο 30χρονος συνελήφθη όταν επιχείρησε να αποφύγει τροχονομικό έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Δεκέλειας προς τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Αρχικά ανέπτυξε ταχύτητα, με το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου του να κτυπά το χέρι μέλους της Αστυνομίας, ενώ στην καταδίωξη που ακολούθησε, το όχημα προσέκρουσε σε τρία αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκε.

Από τις έρευνες στο όχημα, όπου συνοδηγός ήταν 29χρονη, εντοπίστηκε αθλητικό πιστόλι και ένας μύλος αλέσεως με ίχνη κάνναβης, ενώ στην κατοχή της συνοδηγού εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και σύνεργα χρήσης.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι εναντίον του 30χρονου εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης.

Το πρώτο αφορούσε υπόθεση ληστείας, απειλής χρήσης βίας και οπλοφορίας προς διέγερσης τρόμου, που διαπράχθηκε στις 14 Μαρτίου 2014 στο Σούνι της Επαρχίας Λεμεσού. Οι δράστες, δυο από τους οποίους ακόμη αναζητούνται, είχαν τότε αποσπάσει περιουσία 700 ευρώ.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή, για την οποίαν δικάζονται ήδη δυο πρόσωπα, τα οποία μαζί με τον ύποπτο φέρεται να ζητούσαν επιπρόσθετα χρήματα (1000 ευρώ) από Σύρο, τον οποίον βοήθησαν να φτάσει στην Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω κατεχομένων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Προς διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων, το δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης του υπόπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X