ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Στο παρά πέντε σώθηκε άνδρας από πνιγμό

Προσοχή συστήνουν οι ναυαγοσώστες

Άγιο φαίνεται να είχε 78χρονος ο οποίος παραλίγο να πνιγεί σε παραλία της Λεμεσού.

Συγκεκριμένα ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού με ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πληροφορεί ότι ο Κύπριος κάτοικος Αγγλίας το μεσημέρι της Τετάρτης (8/8) κινδύνεψε να πνιγεί στην παραλία Κουρίου στην Λεμεσό.

Ο άνδρας βρισκόταν με την σύζυγο του για μπάνιο στην εν λόγω παραλία. Το ζευγάρι ήταν στο νερό σε μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλο και ενώ απολάμβαναν το μπάνιο τους, σε κάποια φάση ο 78χρονος που περπατούσε στα ξέβαθα με σκοπό να εξέλθει από την θάλασσα, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και μη έχοντας δυνάμεις ώστε να σηκωθεί, ούτε και την σύζυγο στο πλευρό του για να τον βοηθήσει να το πράξει, παρασυρόταν από τα κύματα και το ρεύμα.

Διαβάστε επίσης: Ένοπλη ληστεία στο Mall Πάφου - Άρπαξε 10.000 ευρώ και έγινε καπνός

Για καλή του τύχη στο πλευρό του βρέθηκαν οι ναυαγοσώστες της παραλίας οι οποίοι αντελήφθησαν έγκαιρα το περιστατικό, μεταφέροντας τον 78χρονο στην στεριά με ασφάλεια, οπού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ( χορήγηση νοσοκομειακού οξυγόνου) καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες με την αναπνοή του, ενώ στην συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για λογούς πρόληψης και για περαιτέρω εξετάσεις.

Επί ευκαιρίας του πιο πάνω περιστατικού οι ναυαγοσώστες κρούουν το καμπανάκι και συστήνουν προσοχή!

Τέτοιου είδους περιστατικά, μπορούν άνετα να εξελιχθούν σε τραγωδία επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά!

Προς αποφυγή και ελαχιστοποίηση των οποίων ανεπιθύμητων καταστάσεων, καλά είναι το λουόμενο κοινό να έχεα υπόψη μερικούς από τους βασικότερους κανόνες αυτοπροστασίας και ασφάλειας όταν επισκέπτεται τις παραλίες της πόλης μας και κατ επέκταση του νησιού μας!

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η δημοσιογράφος που απήγαγαν και βίαζαν επί μήνες (vid)

Πάντοτε, πρώτο και κύριο, όταν επισκεπτόμαστε παραλίες, προτιμούμε πάντα παραλίες που στελεχώνονται από Ναυαγοσώστες!
Πάντοτε κολυμπούμε σε ζεύγη, ελέγχοντας έτσι ο ένας τον άλλο ανά τακτά διαστήματα και χωρίς να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλο.

Δεν απομακρυνόμαστε από την ακτή ακόμα και αν είμαστε εξαιρετικοί κολυμβητές γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X