ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Σε κινητοποίηση η Αστυνομία για τις λαμπρατζιές

Αυξάνονται οι περιπολίες από συγκεκριμένη ομάδα

Με στόχο την προστασία των νέων μας από επικίνδυνα έθιμα των εορτών του Πάσχα, όπως η χρήση κροτίδων και η ανεξέλεγκτη καύση αντικειμένων στις "λαμπρατζιές", πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη ευρεία σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους νέους μας και να τους ευαισθητοποιήσουμε ώστε να μην ζήσουμε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις, δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

Η Αστυνομία, συνέχισε, κινείται σε δυο άξονες, αυτόν της πρόληψης και αυτόν της καταστολής και ήδη, όπως υπέδειξε, γίνονται διαλέξεις από μέλη της Αστυνομίας, για τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση κροτίδων, αλλά και η ανεξέλεγκτη καύση αντικειμένων και ιδιαίτερα εύφλεκτων, στις "λαμπρατζιές" που άρχισαν να ετοιμάζουν νέοι κοντά στις εκκλησίες.

Επίσης, ανέφερε, θα αυξηθούν οι περιπολίες και ήδη έχει οριστεί συγκεκριμένη ομάδα που θα περιπολεί, τόσο στην πόλη όσο και στην Επαρχία Λεμεσού.

Στόχος μας, τόνισε ο κ. Σωτηριάδης, δεν είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους νέους μας, αλλά να τους προστατεύσουμε και να προλάβουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις.

"Καλούμε τους νέους μας, που κάποιες φορές παρεκτρέπονται, να συνετιστούν, δεν είμαστε εναντίον τους, αλλά θέλουμε να τους προστατεύσουμε", είπε και υπογράμμισε πως η Αστυνομία, αν χρειαστεί, δεν θα διστάσει να εφαρμόσει το Νόμο εκεί και όπου υπάρχει παράβαση του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των εκκλησιαστικών αρχών της πόλης, της Επαρχιακής Διοίκησης, των Δήμων και κοινοτήτων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.α.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X