ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Ο Κινέζος φώναζε σκλάβες τις κοπέλες του…μασάζ

Τις ανάγκαζε να κάνουν οτιδήποτε ζητούσαν οι πελάτες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων σχετικά με την υπόθεση εμπορίας προσώπων στη Λεμεσό.

Ο 48χρονος Κινέζος συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο ινστιτούτο αισθητικής και μασάζ που διατηρούσε σε περιοχή της Λεμεσού.

Το εν λόγω μαγαζί χρησιμοποιείτο ως οίκος ανοχής ενώ σε χθεσινές του δηλώσεις ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου ανέφερε πως φαίνεται ότι πρόκειται για κύκλωμα που δρα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, εκμεταλλευόμενο και γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

Ο 48χρονος ιδιοκτήτης του ινστιτούτου, που διαφήμιζε υπηρεσίες μασάζ στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε κατά τη συντονισμένη επιχείρηση μελών του Γραφείου Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων και του ΟΠΕ Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε από τις 09:00 μέχρι τις 16:30 τη Δευτέρα, στο συγκεκριμένο υποστατικό, στην περιοχή της Λινόπετρας.

Στο χώρο εντοπίστηκαν πέντε κοπέλες ασιατικής καταγωγής, 38,35,34,25 και 23 χρόνων, καθώς και μια 35χρονη από τη Μολδαβία, οι οποίες οδηγήθηκαν για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και από την κατάθεση τους αναμένεται να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόκειται για θύματα εμπορίας προσώπων.


 Σοκ για το 5μηνο βρέφος - Οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν βιασμό


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» ο 48χρονος εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις γυναίκες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δυο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι έφτασαν στην Κύπρο από τον Ιανουάριο του 2018 με σκοπό να εργαστούν ως επαγγελματίες μασέρ. Η συμφωνία ήταν ότι θα λάμβαναν το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν πήραν ποτέ και κανένα ποσό ενώ ο 48χρονος τις ανάγκαζε να εργάζονται 12 ώρες την ημέρα. Η συνέχεια γι αυτές τραγικές. Εκτός από μασάζ τις ανάγκαζε να κάνουν οτιδήποτε ζητούσαν οι πελάτες για να παίρνει ο ίδιος περισσότερα χρήματα.

Οι γυναίκες όταν αρνούνταν να το πράξουν, τότε ο ιδιοκτήτης του ινστιτούτο, φώναζε και τις εκφόβιζε. Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι δύο γυναίκες ανέφεραν ότι τις αποκαλούσε σκλάβες και ότι πρέπει να κάνουν ό,τι θέλουν οι πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος ανακρινόμενος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και προβάλλει τους δικούς του ισχυρισμούς.

Εναντίον του 48χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της εμπορίας προσώπων, της εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση, την παράνομη παρακράτηση προσωπικών εγγράφων και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X