ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Μπόχα και βρωμιά από σπίτι με ιδιοκτήτη «φάντασμα» (pics)

Το έχουν ρημάξει

Ένα πραγματικό μαρτύριο, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των περιοίκων και, κυρίως, των πλησιεστέρων προς συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο σπίτι, βιώνει μια γειτονιά, στην οδό Έλλης Λαμπέτη, στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, στην Λεμεσό, εδώ και περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με την καταγγελία κατοίκου της περιοχής στο 24News.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας η παραπονούμενη κάτοικος, της οποίας το σπίτι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με το εγκαταλελειμμένο, ο ιδιοκτήτης του είναι άφαντος με το σπίτι να έχει, πλέον, περιέλθει σε άθλια κατάσταση. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που μας έχει στείλει η παραπονούμενη – στην πισίνα που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο, το νερό είχε λιμνάσει, ενώ εντός του βρίσκονταν πεταμένα διάφορα αντικείμενα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι το να υποφέρει ολόκληρη η γειτονιά από κουνούπια και ποντίκια – περπατάνε αμέριμνα πάνω στα δέντρα - ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πέραν των διαφόρων ζώων και ζωϋφίων που ευδοκιμούν στην έκταση του εγκαταλελειμμένου σπιτιού, σύμφωνα, πάντα, με την καταγγελία της γυναίκας, κατά διαστήματα, μέσα στο σπίτι έχουν θεαθεί τα βράδια και διάφορα άτομα με φακούς. Οι γείτονες εκφράζουν φόβους ότι το σπίτι αποτελεί πλέον και στέκι ναρκομανών, ωστόσο, όσες φορές κλήθηκε η Αστυνομία, μέλη της έφτασαν στο σημείο, για να αποχωρήσουν λίγο αργότερα. Μάλιστα, αναφέρει η παραπονούμενη, στο πρόσφατο παρελθόν, άγνωστοι, εντός της εν λόγω οικίας, έβαλαν φωτιά στις κουρτίνες, ενώ έκαψαν και ελαστικό αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να μην κινδυνεύσει ολόκληρη η περιοχή.

Επίσης, αναφέρει, το σπίτι το έχουν «ξαφρίσει» στην κυριολεξία, αφήνοντάς το εντελώς άδειο.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειές της, συνεχίζει η απελπισμένη γυναίκα, δεν έχουν αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών ανταποκρίθηκε μόλις δύο φορές και απλώς, αφαίρεσε το νερό από την πισίνα, αφήνοντας, όμως, τα αντικείμενα πεταμένα εντός της. Παράλληλα, της αναφέρει ότι δεν μπορεί να παρέμβει περαιτέρω. Την ίδια απάντηση, προσθέτει, έλαβε και από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, όταν τους ανέφερε το πρόβλημα.

Η κραυγή απελπισίας της ενισχύεται και από το γεγονός ότι έχει παιδιά σε βρεφική ηλικία, την ώρα που το σπίτι της βρίσκεται δίπλα από μια εστία μόλυνσης.

Έτοιμος να σφραγίσει ο Δήμος

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα αυτό, φαίνεται πως θα επιχειρήσει στο προσεχές διάστημα ο Δήμος Πολεμιδιών, όπως ανέφερε στο 24News, αρμόδια πηγή.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, το σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο για πάνω από δέκα χρόνια, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του το πώλησε σε εταιρεία σχετική με την διαχείριση και ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας. Η εν λόγω εταιρεία, ωστόσο, φαίνεται ότι βρίσκεται υπό διάλυση.

Τα προβλήματα είναι γνωστά στον Δήμο, ο οποίος, όπως μας ειπώθηκε, αναλαμβάνει το άδειασμα της πισίνας, στην οποία λιμνάζουν τα νερά, καθώς και τον ψεκασμό για τα κουνούπια. Για το πρόσφατο άδειασμα, χρειάστηκαν δύο βυτιοφόρα, με την διαδικασία να στοιχίζει στον Δήμο 200 ευρώ. Το ποσό αυτό, μας διευκρίνισε, δεν το επωμίζονται οι δημότες, αλλά ο ίδιος ο Δήμος.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που ο Δήμος επιθυμεί την εξεύρεση λύσης, την οποία έχει αναζητήσει πολλάκις. Μέσω δικηγόρου, αναζητήθηκε η εταιρεία στην οποία πωλήθηκε το σπίτι, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ φαίνεται να τελεί υπό διάλυση. Αυτό έχει ως επακόλουθο την παραμονή του σπιτιού στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, με όλα όσα κατά καιρούς τεκταίνονται εντός του – μας επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της γυναίκας.

Επόμενο βήμα του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, είναι το να εισέλθει στο σπίτι και να σφραγίσει τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε το σπίτι να μην αποτελεί «κέντρο διερχομένων» και, πιθανώς, εγκληματικών στοιχείων, αλλά εν τη απουσία του ιδιοκτήτη, δεν θα μπορεί να δοθεί μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση. Επίσης, θα καθαριστεί και η άγρια βλάστηση και θα κλαδευτούν τα φυτά, τα οποία έχουν καταστήσει το σπίτι «ζούγκλα».

Για να είναι ο Δήμος νομικά καλυμμένος, ώστε να εισέλθει και να προβεί στις εργασίες καθαριότητας, έχει γίνει αφισοκόλληση, ως προειδοποίηση προς τον ιδιοκτήτη, ότι, εάν σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων, δεν καθαρίσει ο ίδιος, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να εισέλθει και να αναλάβει τις εν λόγω εργασίες.

Όσο για το κόστος των εργασιών αυτών, ο Δήμος ευελπιστεί ότι, εάν σε μελλοντικό στάδιο, εξευρεθεί η ιδιοκτησία, μπορεί να γίνει κάποιος διακανονισμός μέσω δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X