ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία για παραλία στην Λεμεσό - Τι προκαλεί αυτά τα εξανθήματα

Πατέρας ενημερώνει και προειδοποιεί το κοινό

Μια ανάρτηση που προκαλεί προβληματισμό, αλλά σκοπό έχει να ενημερώσει το κοινό, ώστε να λάβει τα μέτρα του, όσον αφορά την παραλία του Lady's Mile στην Λεμεσό, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ένας πατέρας ανέρτησε την φωτογραφία των ποδιών του παιδιού του, το οποίο ήταν γεμάτο κόκκινα σημάδια, ενώ παράλληλα προειδοποιούσε όπως αποφεύγουμε την συγκεκριμένη παραλία.

Μετά από επικοινωνία μας μαζί του, ο πατέρας μας ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουνίου, όταν η σύζυγός του είχε επισκεφθεί με τα παιδιά τους στην παραλία του Lady's Mile. Τα παιδιά έπαιζαν με την άμμο, ενώ το βράδυ το ένα παιδί παρουσίασε τα εξανθήματα αυτά.

Διαβάστε, επίσης: Άγριος ξυλοδαρμός δύο πιλότων στην Λάρνακα

Στην συνέχεια, επισκέφθηκαν τον παιδίατρο, ο οποίος τους είπε ότι αυτό προέρχεται από τα ακάρεα της άμμου της παραλίας, ενώ επρόκειτο για το έκτο περιστατικό που εκδηλώθηκε σε μία μέρα.

Ο πατέρας μας ανέφερε ότι σκοπός του είναι να ενημερωθεί το κοινό, ώστε να προσέχει ή/και να αποφεύγει την παραλία του Lady's Mile.

Διαβάστε, επίσης: Ταϊλάνδη: Αποστολή εξετελέσθη (pics, vid)

Τι είναι τα ακάρεα

Το άκαρι είναι μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ το τσιμπούρι φαίνεται εύκολα, ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου. Μερικά είδη μπορούν να φτάσουν τα 20 χιλιοστά και άλλα, με μέγεθος μόλις 0,08 του χιλιοστόμετρου, μπορούν να κάνουν φωλιά ακόμη και στο θύλακα μιας ανθρώπινης τρίχας. Τα ακάρεα βρίσκονται σχεδόν παντού στη βιόσφαιρα του πλανήτη μας, σε βάθος ακόμη και ως 10 μέτρα μέσα σε έδαφος με ανόργανα υλικά, σε πολικές ή τροπικές περιοχές και ερήμους, σε κρύες ή θερμές πηγές, σε θαλάσσια βάθη ως και 5.000 μέτρα κλπ. Εκτιμάται ότι έχουν περιγραφεί γύρω στα 48.200 είδη ακάρεων, σε συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο είδη που ζουν σήμερα. Φαίνεται πως είναι από τους πιο παλαιούς οργανισμούς πάνω στη Γη και εμφανίστηκαν 400 εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη, ενώ σήμερα ζει το 5% των ειδών που έχουν ποτέ εμφανιστεί.

Τι προκαλούν και πώς αντιμετωπίζονται

Μια πολύ διαδεδομένη και γνωστή ασθένεια που προκαλείται από συγκεκριμένο άκαρι είναι η ψώρα, η οποία είναι και μεταδοτική. Το άκαρι της ψώρας φωλιάζει στο δέρμα ανθρώπων και ζώων και προκαλεί εκτεταμένες βλάβες αν παραμεληθεί η θεραπεία που είναι αναγκαία. Συνήθως το άκαρι πεθαίνει μέσα στο δέρμα από το ξύσιμο, καθώς το σημείο που βρίσκεται εντοπίζεται από τη φαγούρα που προκαλεί και ο τρόπος αυτός απαλλαγής από ένα μόνο άκαρι-εισβολέα είναι συνήθως αποτελεσματικός.

Πιο μεγάλα ακάρεα μπορούν και να δαγκώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν εξανθήματα.

Αρκετά από τα ακάρεα προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις όπως η αλλεργική ρινίτιδα, το άσθμα και το έκζεμα και επιδεινώνουν την ατοπική δερματίτιδα. Συνήθως συγκεντρώνονται σε ζεστά και υγρά μέρη όπως τα στρώματα των κρεβατιών. Θεωρείται πως η εισπνοή τους από τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου εκθέτει το ανθρώπινο σώμα σε κάποια αντιγόνα που τελικά προκαλούν αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Τα ακάρεα της σκόνης θεωρούνται από τα χειρότερα αλλεργιογόνα.

Όπως και με όλα τα είδη των αλλεργιών, η θεραπεία από την αλλεργία λόγω ακάρεων ξεκινά με το να τα αποφεύγει κανείς. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως βοηθούνται άμεσα από την απομάκρυνση όσοι υποφέρουν από ατοπική δερματίτιδα. Βοηθά επίσης το τακτικό πλύσιμο των στρωμάτων και των κουβερτών με ζεστό νερό. Χρήσιμα είναι επίσης τα αντιισταμινικά φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X