ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Άφησαν ξεκλείδωτα τα αυτοκίνητα και τώρα τα «κλαίνε»

Η μια πήγε για δουλειά και ο άλλος σε κατάστημα

Με αφορμή δύο νέα περιστατικά κλοπής δύο αυτοκινήτων, που σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι χθες, στην επαρχία Λεμεσού, όταν τα αυτοκίνητα είχαν αφεθεί ξεκλείδωτα και με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής τους, παρατίθεται πιο κάτω σειρά απλών μέτρων πρόληψης τέτοιων περιστατικών κλοπής οχημάτων που μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες, επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία, για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, χθες απόγευμα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από την υπεύθυνη οδηγό του ενός αυτοκινήτου, ότι σε διάστημα πέντε λεπτών, μεταξύ των ωρών 2.15 και 2.20 χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Ποταμού Γερμασόγειας, κλάπηκε το αυτοκίνητο της.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μαρτυρία, η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο της κοντά σε υποστατικό στο οποίο μετέβηκε για ολιγόλεπτη εργασία και είχε αφήσει το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο και τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κλαπεί.

Ακολούθως, γύρω στις 6.00μ.μ., χθες, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τον ιδιοκτήτη δεύτερου αυτοκινήτου, ότι λίγο νωρίτερα, μεταξύ των ωρών 5.05 και 5.15μ.μ, κλάπηκε το αυτοκίνητο του, που ο ίδιος είχε αφήσει σταθμευμένο, με αναμμένη τη μηχανή στην περιοχή Γερμασόγειας, κοντά σε κατάστημα στο οποίο ο ίδιος είχε μεταβεί για λίγα λεπτά.

Πέντε μέτρα προστασίας προτείνει η Αστυνομία

Σε σχέση με τα δύο νέα αυτά περιστατικά, γίνεται υπενθύμιση στο κοινό, όπως λαμβάνει τα ακόλουθα πέντε απλά μέτρα φύλαξης των οχημάτων τους προς αποφυγή τέτοιων περιστατικών κλοπής.

Ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το όχημα μας, παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή του ή την κλοπή περιουσίας από το όχημα μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν να κλέψουν την περιουσία μας.
Σταθμεύουμε το όχημα μας σε επιτηρούμενους χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο.

Βεβαιωνόμαστε πως έχουμε αφαιρέσει τα κλειδιά του οχήματος, κλειδώνουμε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα του οχήματος μας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι προτιμότερο να σταθμεύουμε το όχημα μας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Αποφεύγουμε τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία.

Εάν στο όχημα μας υπάρχει εγκατεστημένο αντικλεπτικό σύστημα, βεβαιωνόμαστε ότι αυτό είναι ενεργοποιημένο και ελέγχουμε τακτικά ότι λειτουργεί κανονικά.

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή την τηλεφωνική γραμμή άμεσης επέμβασης στους αριθμούς 112 και 199.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X