ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θα τσακωνόμουν και θα έχανα τις 35 χιλιάδες....»

Νέες ατάκες ακούστηκαν σήμερα στο Δικαστήριο

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση στην οποία ο Λευτέρης Εμπεδοκλής, Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας, κατηγορείται για κλοπή από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου η αντεξέταση του παραπονούμενου, Ελληνοκύπριου επιχειρηματία μόνιμου κάτοικου Λονδίνου, Θεοδόση Χρυσοστόμου.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση της 20ής Μαΐου 2016 στο γραφείο του τότε Αντιδημάρχου Λάρνακας με τον κατηγορούμενο, ο μάρτυρας είπε ότι εκείνη την ημέρα «κατάλαβα ότι ο Δημοτικός Γραμματέας με γέλασε και έπρεπε να πάρω μία απόφαση για το τι θα κάνω στη συνέχεια, εάν δηλαδή έπρεπε να πάρω το δρόμο της δικαιοσύνης ή να τσακωθώ μαζί του και να χάσω τις 35 χιλιάδες».

Σε άλλες ερωτήσεις ο μάρτυρας απάντησε πως «δεν υπήρχε λόγος να επισκεφθώ το Δημαρχείο Λάρνακας μετά τις 20/5/16, αφού για μένα η υπόθεση είχε τελειώσει. Τήρησα τους όρους της συμφωνίας, δηλαδή πλήρωσα το πρόστιμο των 35 χιλιάδων ευρώ, καταστράφηκαν η ομπρέλα και το μπαρ στην άμμο και περίμενα να μου στείλουν από το Δημαρχείο την άδεια για νομιμοποίηση των παρανομιών του εστιατορίου».

Όσον αφορά το αρχικό πρόστιμο των 15 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε από τον τότε Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ο μάρτυρας είπε πως «όταν κάνεις παρανομία πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο. Εγώ ήμουν ευχαριστημένος γιατί τα βρήκαμε με το Δημαρχείο, μπήκε το νερό στο αυλάκι και περίμενα να μου πουν την τελική τιμή του προστίμου».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον όντως έγινε η συνάντηση με τον κατηγορούμενο και τον τότε Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ο μάρτυρας είπε πως «η συνάντηση έγινε» και διερωτήθηκε «εάν ο κ. Λουρουτζιάτης και τα άλλα άτομα που ήταν παρόντα είπαν ή θα πουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε». Είπε ακόμα ότι ο ίδιος δεν είχε «προηγούμενα με τον κατηγορούμενο και ούτε χρειάστηκε το Δημαρχείο για οποιαδήποτε δουλειά».

Σε παρατήρηση του συνηγόρου ότι κανένας δεν θα παραδεχθεί ότι έγινε η συνάντηση, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε σε έντονο ύφος ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και διερωτήθηκε «για ποιο λόγο ήρθα τόσες φορές από το Λονδίνο στην Κύπρο και για ποιο σκοπό βρίσκομαι σήμερα στο Δικαστήριο απέναντι από τον κατηγορούμενο. Εγώ ήμουν 100% σίγουρος ότι είχα λύσει το πρόβλημα και ανέμενα από το Δημαρχείο, να μου πει την τελική τιμή του προστίμου αφού, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο τα τετραγωνικά των παρανομιών ήταν πολλά και θα έπρεπε να πληρώσω περισσότερα χρήματα».

Σε υποβολή του συνηγόρου ότι την ημέρα που έδωσε τα χρήματα στον κατηγορούμενο αυτός δεν βρισκόταν στο γραφείο του και δεν συναντήθηκε μαζί του, ο μάρτυρας επέμεινε λέγοντας ότι «ορκίζομαι πως λέω την αλήθεια, έδωσα στον ίδιο τα χρήματα. Δεν είχα τίποτε να κερδίσω εκτός από τις 35 χιλιάδες ευρώ που έχασα».

Ο δικηγόρος υπέβαλε στον μάρτυρα ότι από την υπόθεση κέρδισε «αφού με τη διαθεσιμότητα του κατηγορουμένου που έστηνε πόδι για τη μη νομιμοποίηση των παρανομιών του εστιατορίου» κανένας λειτουργός του Δημαρχείου δεν επισκέφθηκε το υποστατικό του για επιθεώρηση.

«Εγώ θέλω να βρω το δίκαιο μου, ο κατηγορούμενος με γέλασε, ο Δημοτικός Γραμματέας μου πήρε 35 χιλιάδες ευρώ» είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως «εμένα δεν με ενδιέφεραν οι 35 χιλιάδες ευρώ», προσθέτοντας ότι «εγώ ήθελα μόνο να νομιμοποιήσω την παρανομία του εστιατορίου».

Σε ερώτηση γιατί δεν πήρε απόδειξη για τα χρήματα που πήρε, ο μάρτυρας απάντησε ότι «από ευγένεια δεν ζήτησα γιατί έδειξα εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο. Αυτό ήταν ίσως και το λάθος μου να μην ζητήσω απόδειξη για τα χρήματα που του έδωσα», με τον συνήγορο να απαντά ότι γνωρίζει πως τα λεφτά δεν δόθηκαν στον πελάτη του.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου με νέους μάρτυρες κατηγορίας, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X