ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Πώς αντιμετωπίζεται σοβαρό ατύχημα κοντά στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών

Νέα ενημερωτική ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας

Ιστοσελίδα δημιούργησε ο Δήμος Λάρνακας για ενημέρωση των κατοίκων που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, για αντιμετώπιση και αντίδραση σε περίπτωση ατυχήματος.

Διαβάστε, επίσης: Λευκωσία: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 6χρονος που έπεσε σε πισίνα

Σκοπός της ιστοσελίδας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, «είναι η πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των κατοίκων που γειτνιάζουν με τις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών Λάρνακας για τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης ενός απομακρυσμένου ενδεχόμενου ατυχήματος μεγάλης κλίμακας στην περιοχή. Οι πληροφορίες της Ιστοσελίδας έχουν εκδοθεί σε Ειδικό Έντυπο το οποίο έχει διανεμηθεί στις κατοικίες και υποστατικά που εμπίπτουν στις ζώνες άμεσης επικινδυνότητας».

Ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι η ιστοσελίδα www.seveso.lca.com.cy δημιουργήθηκε μετά που εκφράστηκαν ανησυχίες και ερωτήματα από δημότες.

Οι οδηγίες στην ιστοσελίδα, σημειώνει, στόχο έχουν "να ενημερώσουν τους περίοικους που επηρεάζονται άμεσα, για την ορθή και ενδεδειγμένη αντίδραση σε περίπτωση ενός ατυχήματος, έτσι ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι, αλλά και να προστατέψουν τους δικούς τους ανθρώπους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολλές από τις οδηγίες αυτές, έχουν ήδη φανεί ιδιαίτερα χρήσιμες στο παρελθόν σε άλλες χώρες, γιατί είναι ιδιαίτερα απλές και βασίζονται στην κοινή λογική».

Σημειώνεται ακόμα ότι «ένα τέτοιο περιστατικό, όσο και αν είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να συμβεί, χρήζει της προσοχής όλων, καθώς θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για τον ανθρώπινο πληθυσμό, όσο και για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής".

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X